Simleul Silvaniei continua traditia concursurilor de matematica, la sfarsitul saptamanii trecute gazduind cea de-a saptea editie a Concursului Interjudetean de Matematica „Teodor Topan”, editie la care au participat 215 elevi din judetul Salaj, dar si din Bihor, Bistrita, Cluj, Maramures si Satu Mare. Din comisia de elaborare a subiectelor au facut parte profesorii universitari Dorel Mihet – Universitatea de Vest Timisoara si Andrei Eckstein – Universitatea Politehnica Timisoara pentru gimnaziu, iar pentru liceu studentii Turcas Catalin – Institutul de Matematica „Warwick” si Crisan Vlad – Universitatea Cambridge din Anglia. Premiile in bani si mentiunile au fost oferite de catre primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, iar auxiliarele didactice de catre Editurile „Paralela 45” si „Gill”. Elevii salajeni participanti la concurs au obtinut nu mai putin de 14 premii si mentiuni. Insa, numai un singur premiu I a fost castigat de un elev din Salaj. Horea Muresan de la Colegiul National Silvania din Zalau, pregatit de profesorul Ioan Jecan, a castigat concursul de matematica destinat elevilor de clasa a XII-a. De remarcat ca s-au facut demersuri pentru ca, incepand cu anul scolar 2013-2014, Concursul Interjudetean de Matematica „Teodor Topan” sa fie cuprins in Calendarul Concursurilor Nationale Scolare finantate de catre Ministerul Educatiei.
Horea Muresan, elev la CNS, a luat premiul intai la concursul de matematica de la Simleu
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...