Comuna Hereclean este prima unitate administrativ-teritorială în care primarul și consilierii locali aleși la scrutinul din 9 iunie au depus jurământul.

Constituirea noului Consiliu și depunerile de jurământ au avut loc miercuri, în prezența Prefectului Judeţului Sălaj, Dari Toma.

Prefectura informează că au depus jurământul de credinţă cei 11 consilieri locali validaţi de către Judecătoria Zalău, alături de primarul ales, Dobrai Francisc. Ordinul Prefectului prin care se constată îndeplinirea condițiilor legale de constituire a consiliului local se va emite în trei zile, cel mai probabil vineri.

“Cetățenii v-au încredințat votul lor, exprimându-și astfel dorințele, așteptările și speranțele pentru viitorul acestei comunități. Aceasta este o responsabilitate importantă și vă încurajez să o tratați cu seriozitate și devotament. Consiliul Local este instituția care, prin deciziile sale, influențează în mod direct viața cetățenilor, contribuind la dezvoltarea economică, socială și culturală a localității noastre.

Este esențial ca în cadrul acestui consiliu să prevaleze cooperarea și dialogul constructiv. Diversitatea opiniilor este o valoare democratică fundamentală, iar colaborarea dintre conducerea primăriei și consiliul local va asigura o bună guvernare. De asemenea, vă îndemn să acționați cu transparență, să țineți cont de nevoile și problemele reale ale cetățenilor și să găsiți soluții durabile care să răspundă acestora”, a precizat, în cadrul ceremoniei de miercuri, prefectul Dari Toma.

Primarul Francisc Dobrai și-a preluat oficial, în urma ceremoniei de miercuri, cel de-al cincilea mandat în fruntea comunei Hereclean.