In ultimele zile, politicienii au facut o obsesie din prezenta romanilor la referendumul pentru demiterea presedintelui. Din dorinta oarba de a-l demite sau a-l pastra pe Traian Basescu, clasa politica a uitat de cursul euro care a fost aruncat in aer din cauza instabilitatii, de lipsa locurilor de munca sau de seceta care afecteaza puternic unul dintre motoarele economiei romanesti – agricultura. Au uitat ca n-am scapat de criza economica. Dar asa e cand „tara arde, iar baba se piaptana”. Se folosesc de romani doar atunci cand au interese imediate. De ce nu cheama tinerii sa le ofere un loc de munca? Nu la vot. Pentru ca nu au sprijinit nici atat cat au putut investitiile. De exemplu, daca arunci o privire peste mediul de afaceri din Salaj, constati ca cei mai mari angajatori sunt intreprinderile create inainte de ‘89, preluate intre timp de straini. Cei care ne conduc de 22 de ani s-au obisnuit sa fie prezenti doar la inaugurarea kilometrilor de autostrada care au costat 20 de milioane de euro, si nu la tratative cu marii angajatori. Potrivit presei franceze, noul guvern de la Paris a infiintat un post de „ministru al redresarii productiei”, care s-a intalnit cu operatorii retelelor de telefonie mobila pentru a gasi „un model de afaceri care sa creeze mai multe locuri de munca si investitii”. Asta dupa ce un nou operator cu tarife mult mai mici i-a determinat pe marii angajatori francezi sa apeleze la concedieri. Ai nostri conducatori s-au intalnit cu sefii de la Nokia doar dupa ce finlandezii au anuntat ca pleaca definitiv din Romania. Pana la urma, am cheltuit peste 20 de milioane de euro pe referendum, bani care puteau fi redirectionati spre incurajarea mediului de afaceri pentru crearea de noi locuri de munca.
Haideti la munca, nu la vot!
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...