Invatamantul in comuna Hida isi gaseste radacinile timpuriu, in urma cu trei secole, prin scrierile religioase care circulau prin zona. La recensamantul din 1880 s-a constatat ca aproximativ 10 la suta dintre locuitori erau alfabetizati. In anul 1963 s-a infiintat pentru prima data Liceul de cultura generala din Hida, cu o singura clasa cu profil real. Pentru asigurarea salilor de clasa tot atunci se etajeaza si cladirea construita in 1902. Esate important de amintit ca absolventii liceului din perioada 1966-1998, in majoritatea lor au continuat cursurile in invatamantul superior, reprezentand 40 la suta din numarul total al absolventilor care au ajuns profesori, medici, ingineri, economisti etc. Absolventii cursurilor liceale de anul trecut , de la Grupul Scolar „Liviu Rebreanu” din Hida urmeaza in proportie de 90 la suta cursurile unei institutii de invatamant superior. La ora actuala Grupul Scolar din Hida este o unitate de invatamant cu resurse umane si materiale capabile sa raspunda exigentelor unui proces instructiv-educativ modern, o scoala deschisa spre cunoastere spre comunitatea locala si nu numai.
Prof. Lucia Clitan, actualul director al Grupului Scolar „Liviu Rebreanu” din Hida, adresandu-se celor ce vor calca pragul acestei scoli pentru a-si modela viitorul spunea: „Copiii si adolescentii doritori sa se formeze in sfera profesiunilor vitale pentru mersul inainte al societatii romanesti, gasesc in institutia noastra o oferta complexa, competenta, temeinica de instruire si educatie, care sa vina in intampinarea dorintelor si esteptarilor fiecaruia. Suntem incantati ca ati batut la portile scolii noastre si va asiguram ca ati facut cea mai buna alegere, iar noi, colectivul de profesori si elevi, va asteptam sa fiti alaturi de noi in anul scolar 2009-2010 si va propunem sa ne cunoasteti scoala, activitatile si rezultatele ei”.
Grupul Scolar ”Liviu Rebreanu” Hida – o oferta complexa, competenta, temeinica de instruire si educatie
Articole
Cele mai utilizate vămi din Bihor și Satu Mare se închid definitiv
Începând cu data de 1 ianuarie 2025, se închid definitiv mai multe puncte de trecere a frontierei de stat a României, la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Odată cu intrarea terestră în Spațiul Schengen, vom avea posibilitatea de a ne deplasa în interiorul Uniunii Europene fără a mai fi supuși unor controale la frontiere. În acest context, Ministerul de Interne a stabilit închiderea definitivă a următoarelor puncte de trecere a frontierei de stat a României cu Ungaria:…
Mai mult...Zalău: Impozit mai mic pe casă și mașină dacă plătești online
Scutirile, bonificațiile şi gratuitǎțile acordate de municipalitate pentru persoane fizice şi persoane juridice se mențin și în 2025, la nivelul din anii anteriori. la fel ca în ultimii ani. Pentru persoanele fizice, în cazul achitării la casieriile serviciilor de impozite și taxe din cadrul primăriei, la CEC, prin P.O.S, prin ordin de plată sau internet banking, bonificația acordată este de 4 % dacă plătesc cu anticipaţie impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de…
Mai mult...