Copiii de varsta prescolara, inscrisi la Gradinita nr.14 din Zalau (de la parterul unui bloc de pe str.Iuliu Coroianu), se vor putea muta in „casa noua” abia in luna martie, desi, initial, termenul de predare a noii gradinite – cea din viitorul cartier ANL – fusese inceputul lunii octombrie, decalat, ulterior, pana in noiembrie. Suntem acum in ianuarie, iar gradinita tot nu este gata. Potrivit informatiilor primite de la biroul de presa al Primariei Municipiului Zalau (institutie prin care s-a derulat investitia), „in acest moment se incheie contractele de servicii pentru asigurarea utilitatilor si se finalizeaza lucrarile in privinta dotarilor”.
Motivul acestei mari intarzieri este, dincolo de obisnuita lentoare si birocratie specific romaneasca, o modificare a proiectului initial de constructie. Este vorba despre amenajarea, la mansarda, a inca patru sali de grupa (in plus fata de cele patru prevazute initial), modificare cauzata de faptul ca Gradinita 14 a fost nevoita sa preia, din acest an scolar, si cele patru grupe de la Gradinita „Samariteanul” (privata), inchisa pe motiv ca nu mai existau fonduri pentru sustinerea ei.
Numarul copiilor care asteapta, astfel, mutarea in gradinita noua este de 122, dintre care 60 sunt in apartamentul de pe Iuliu Coroianu, iar 62 sunt gazduiti provizoriu de Biserica Penticostala din Dumbrava Nord (unde a functionat, de altfel, Gradinita „Samariteanul”).
Gradinita din cartierul ANL, gata abia in martie
Articole
Zi cu emoții: Azi aflăm dacă intrăm de tot în Schengen de la 1 ianuarie 2025
Aflăm astăzi dacă România intră și terestru în Spațiul Schengen, de la 1 ianuarie 2025. Decizia de ridicare a verificărilor la frontierele terestre Schengen pentru Bulgaria și România este primul punct pe ordinea de zi a Consiliului UE pentru Justiție și Afaceri Interne. În prezent, România este inclusă în Spațiul Schengen doar maritim și aerian. Săptămâna trecută, guvernul olandez a anunțat că va susține cele două țări în acest demers. În ceea ce privește aderarea României la…
Mai mult...465 de parlamentari vor legifera în următorii patru ani. Cei mai mulți, aleși în București
Parlamentul României va fi format, în mandatul 2024-2028, din 331 deputați și 134 de senatori. Județul Sălaj are șase mandate de parlamentari. La nivel național, cea mai mare reprezentativitate o au locuitorii Capitalei, cu 42 de demnitari. Cel mai mic număr de parlamentari au județele Giurgiu și Ialomița – câte cinci parlamentari fiecare. Sălajul a trimis în Parlament patru deputați și doi senatori. Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat rezultatul final al alegerilor parlamentare care au avut…
Mai mult...