Aproape 200 de elevi chiulangii, “culeși” de prin baruri

 

Zi cu ghinion miercuri, 23 octombrie, pentru 199 de elevi care s-au gândit să fenteze cursurile și să chiulească de la școală. Bucuria că au scăpat de ascultat sau de verificatul temelor le-a fost stricată de polițiști și jandarmi, care au făcut razii în jurul unităților de învățământ, prin baruri și prin parcuri.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și din cadrul altor structuri, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, au desfășurat o acţiune comună, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ din județul Sălaj, pe linia prevenirii și combaterii absenteismului școlar, a consumului de tutun sau băuturi alcoolice, în rândul tinerilor, precum și pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile și a victimizării elevilor.

Au fost angrenați în activitatea de miercuri 70 de polițiști și 30 de jandarmi sălăjeni, au fost legitimate 224 de persoane, au fost verificate 78 de unități de învățământ și au fost efectuate controale la 98 de societăți comerciale, din care 8 sunt săli cu jocuri de noroc.

Au fost depistați 199 de elevi care absentau de la orele de curs, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj, au desfășurat 4 activități educativ-preventive, în unități de învățământ din mediul rural.

Astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare, avertizează polițiștii sălăjeni.