Gheorghe Stanciu – noul sponsor al voleiului de performanță din Zalău

imagine-articol19_49078

 

Cunoscutul antreprenor Gheorghe Stanciu, managerul SC Comfrig SRL, a devenit noul sponsor al voleiului din Zalău, al echipei din divizia A Volei Municipal Zalău.
După antrenamentul de ieri dimineață, jucătorii care sunt mândria sportului din Zalău au făcut o vizită la întreprinderea din Crișeni pe care Gheorghe Stanciu a contruit-o recent și – puțini știu – este una dintre cele mai moderne unități industriale din Sălaj, printre cele mai mari cu capital autohton. Vroiau să știe și voleibaliștii cine este în realitate sponsorul lor. Și n-au fost dezamăgiți. O undă de optimism și de siguranță financiară i-a învăluit când au intrat în uriașa incintă și când au trecut pragul halelor de producție. O fabrică mare, așa cum știu zălăuanii mai în vârstă că trebuie să fie o întreprindere care poate să aducă o contribuție importantă în economia județului și poate să ofere locuri de muncă.
Interiorul halelor – “farmacie”, cum se spune. În hala de prelucrări prin așchiere, voleibaliștii tineri, care poate n-au văzut până acum așa ceva la asemena dimensiuni, au văzut acum cum metalul i-a forma potrivită prin priceperea muncitorilor și prin puterea utilajelor. Hala este dotată cu strunguri, freză, raboteză, borver, mașini de găurit, polizoare, toate cu un grad ridicat de automatizare și așezate în așa fel, explica managerul Stanciu, încât accidentele de muncă sunt excluse.
A doua hală vizitată a fost hala de rectificare. Am admirat odată cu voleibaliștii operațiile foarte fine executate de aparate într-o liniște deplină. De fapt această hală trebuie să fie separată de alte spații, iar liniștea deplină e necesară pentu ca muncitorul să audă măsura în care metalul este prelucrat. Aici este vorba de mecanică fină, unde piesele sunt aduse la dimensiuni exacte măsurate la micrometru.
În hala de confecții metalice se execută operațiile de debitare cu oxigaz și sudură. Tot aici există un aparat de îndoit tablă (apcant). Apoi, atelierul de sudură, cu robot de sudură. În hala de sablare se curăță piesele prin două metode. O primă metodă este curățarea cu nisip și cuarț, iar o altă metodă este cea de spălare a pieselor. Și, alături, un depozit de materiale. Cititorii care știu ce înseamnă hale de producție din trecutul lor, își pot închipui cum este baza de producție de la Crișeni dacă le spunem că halele de aici sunt la standarde occidentale, atât în ce privește condițiile de muncă, cât și tehnologia.
Întreprinderea are și o stație de betoane. De asemenea, nu una obișnuită. stop_coloana Una modernă. Aici, betoanele se fac după rețeta cerută de client și nu există nici o marjă de eroare. Pentru că este pusă în practică de computer. După rețeta dată, computerul face amestecul și îl cântărește; clientul primește exact ce a cerut, atât în privința calității, cât și a cantității.
Deosebită la baza de producție din Crișeni este hala de curățare și depoluare a pânzei care se folosește în industria cauciucului. Produsele prelucrate la Crișeni ajung la întreprinderi din toată Europa.
Investiția la baza de producție din Crișeni a SC Comfrig SRL Zalău a început în 2013 și a fost finalizată în 2015. Totul se întinde pe o suprafață de trei hectare.
La întreprinderea din Crișeni muncesc acum oameni cu experiență, dar Gheorghe Stanciu spune că piața muncii din Sălaj ridică o problemă, nu aduce oameni suficient calificați pentru producție. Stanciu este în permanentă căutare, dovadă faptul că permanent publică oferte cu locuri de muncă pentru personal tehnic specializat. Este îngrijorat că nu există forță de muncă tânără, specializată în meserii de bază, dar speră că școlile profesionale vor lua avânt și vor pregăti tineri pentru profesiile care se cer pe piața muncii din Sălaj. Este o problemă pe care o ridică în ultimii ani, de fapt, toți antreprenorii din Sălaj.

Gheorghe Stanciu ține la performanță
L-am întrebat pe Gheorghe Stanciu, mare iubitor al sportului, fost sportiv de performanță și el, ce l-a determinat să devină sponsor al CS Volei Municipal Zalău.
“Când pot sprijini pe cineva, indiferent că sprijin sportul, o persoană fizică sau o societate, mă bucur că pot să le fiu de folos. Iar o echipă fanion cum e Volei Municipal în județul Sălaj ar trebui sprijinită de mai mulți întreprinzători, pentru că dacă nu sprijinim această echipă riscăm să o pierdem, să pierdem performanța; ar fi păcat. Pe lângă sport, pe lângă volei, mai sponsorizez și alte persoane și alte instituții și alți oameni care au diferite probleme și greutăți, dar în limita a ceea ce pot să fac pentru fiecare în parte și în limita a ceea ce permite legea, pentru că legea nu prea încurajează sponsorizările. Plus că avem un barem de sponsorizări.”

vezi video