La finele lunii octombrie 2008, 1.780 de IMM-uri din Romania aveau solicitat cel putin un credit fara a avea garantiile cerute de banca. Acestea au beneficiat de garantii suplimentare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), valoarea acestora depasind 731 milioane de lei.
La nivelul judetului Salaj, la aceeasi data, erau inregistrate 50 de intreprinderi mici si mijlocii care solicitau crdite bancare fara a detine garantiile de rigoare. Acestea au primit garantii de peste 28,4 milioane de lei, pentru credite in valoare de circa 57,7 milioane de lei. Potrivit informatiilor furnizate de oficialii FNGCIMM, au fost sustinute IMM-uri din toate domeniile de activitate, preponderente fiind cele care activeaza in agricultura, constructii si comert.
„ntreprinzatorii pot beneficia de garantiile Fondului pentru toate tipurile de credite acordate de cele mai importante 22 de banci comerciale din Romania, inclusiv scrisori de garantie bancara. “Avand in vedere dinamica economica a judetului Salaj si cresterea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu Fondul pentru impartirea riscului de credit, ne asteptam la o crestere a gradului de utilizare a garantiilor pe care le oferim, cu atat mai mult cu cat accesarea garantiilor noastre aduce avantaje certe nu doar pentru banca, dar si pentru IMM-uri. Pentru banca, garantia irevocabilt si neconditionata a Fondului este cea mai lichida garantie, fiind platibila in 15 zile de la initierea procedurii judiciare, fata de minim doi ani, durata de executare a unei ipoteci, in conditii de provizionare similare cu ipotecile”, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei financiare.
FNGCIMM este o institutie de stat infiintata in 2001, ca societate pe actiuni, avand drept unic actionar statul roman. Institutia are ca scop facilitarea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la credite.
Garantii de circa 30 milioane de lei pentru IMM-urile salajene
Articole
Comunicat de presă: Sprijin pentru actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a ADI ITI Țara Silvaniei
Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”, domnul Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, la data de 28 NOIERMBRIE 2024, Contractul de finanțare nr. 2057, în cadrul Programului Asistență Tehnică 2021-2027, Apel: Îmbunătățirea capacității de gestionare și implementare şi asigurarea transparenţei fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ – Sprijin pentru elaborarea altor strategii ITI.Valoarea totală a contractului de finanțare pentru proiectul menționat mai sus, cod SMIS 334114, este de 1.147.820,00 lei, valoarea asistenței financiare nerambursabile fiind de 100% (604.289,27 lei…
Mai mult...Surse: Îngheață pensiile și salariile bugetarilor, la începutul lui 2025 / Se taie voucherele de vacanță?
Personalul bugetar va avea salariile înghețate în 2025, la nivelul celor din 2024, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pregătit de Guvern, obținut de Economedia.ro și analizat de graiulsalajului.ro. Sporurile sau contractele de plată cu ora sunt și acestea înghețate pentru anul viitor, conform documentului citat. De asemenea, voucherele de vacanță vor fi și ele sistate. „Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de functie/indemnizatiilor de încadrare lunară precum și cuantumul indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate…
Mai mult...