In goana disperata dupa venituri si incapabil de a gasi masuri concrete pentru perioada de criza, Guvernul obliga fiecare firmulita din Romania sa achite un impozit minim fix la bugetul statului. Suma trebuie platita indiferent daca societatea in cauza a inregistrat sau nu profit pe parcursul unui an.
Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au iesit triumfatori la rampa, imediat dupa sedinta de guvern, anuntand ca au impuscat doi iepuri dintr-o lovitura. Potrivit spuselor lor, „stralucita” initiativa nu doar ca va umple sacul statului, dar va si ucide, din fasa, tentativele de evaziune fiscala.
Cam asa a inteles actualul Guvern sa-i ajute pe intreprinzatorii romani, intr-un moment delicat, in care criza ii impinge pe angajati in barca somerilor si ameninta intreprinderile cu falimentul. Iar, daca e sa ne luam dupa reprezentantii patronatului, noul impozit forfetar va agrava situatia, lasand fara serviciu intre 50.000 si 100.000 de oameni. Insa guvernantii au eliminat din calcul acest aspect. Daca pe hartie socoteala iese bine, adica indica o crestere a banilor din vistieria statului, ce mai conteaza victimele pe care un astfel de bir le-ar produce? Micul intreprinzator va trebui sa se dea peste cap sa plateasca din ceea ce face atat salariile angajatilor, cat si un impozit de minim 2.200 de lei pe an. Si sa ramana si cu profit. Asa ca, nu mare ne-ar fi mirarea daca proprietarul unei mici afaceri va ajunge sa lucreze numai pentru a sustine bugetul. Si nici daca, ajunsi in imposibilitatea de a-si achita toate darile catre stat, afaceristii marunti vor intra in faliment, vor da oameni afara, punand astfel umarul la ingrosarea randurilor somerilor. Someri carora statul va trebui sa le plateasca indemnizatia lunara, de unde altundeva decat din vistieria proprie. Adica, tocmai din acel sac pe care guvernantii spera ca il va umple impozitul forfetar.
Forfetarul calau
Articole
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar
Au început înscrierile pentru învățământul liceal militar. Pentru anul școlar 2025 – 2026 sunt scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară. Perioada de înscriere a debutat în 13 ianuarie și continuă până în 21 martie. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie online, accesând site-ul recrutaremapn.ro/signupform.php, sau la sediile birourilor informare-recrutare. Perioada de selecție debutează în 20 ianuarie și durează până în 11 aprilie. Examinarea medicală se va face în…
Mai mult...Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...