Guvernul a refacut proiectul prin care se constituie fondul social pentru sponsorizari ale producatorilor interni si distribuitorilor de gaze naturale si a hotarat ca fondul sa fie alimentat cu sume obtinute de acestia din majorarile de preturi din 2008, nu din 2009, cand sunt estimate reduceri. „Guvernul a decis ca fondul social sa fie alimentat, tot benevol, din sume obtinute de catre producatorii interni si distribuitorii de gaze ntaurale prin majorarile de preturi aplicate in cursul anului trecut, si nu in 2009, asa cum a fost elaborat proiectul initial”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.
Destinatia fondurilor care vor fi colectate in acest an urmeaza sa fie stabilita prin hotarare de guvern, iar sumele varsate vor fi tratate drept cheltuieli cu deductibilitate limitata pentru producatorii si distribuitorii donatori, prin derogare de la Codul Fiscal. Ideea infiintarii unui fond social de gaze, destinat ajutorarii persoanelor cu venituri reduse la achitarea facturilor la gaze, a fost lansata de fostul Guvern, care a convins companiile Petrom si Romgaz, dupa discutii care au durat peste un an, sa participe cu 80 de milioane de lei, respectiv 92,4 milioane lei.
Premierul Emil Boc a anuntat, vineri seara, la Antena 3, ca preturile la gazele naturale vor scadea cu 3% incepand cu 1 mai, o tendinta de scadere a preturilor, conform evolutiei cotatiilor externe, fiind anticipata de catre producatori si pentru restul anului.
Fondul social de gaze va fi alimentat din majorarile de preturi din 2008
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...