S-a incheiat, alaltaieri, vizita delegatiei FMI in tara noastra. Olandezul Erik de Vrijer, seful misiunii Fondului in Romania, a plecat, in final, cu zambetul pana la urechi, dupa ce a fost nevoit sa recunoasca in fata analistilor economici si a mass-media ca „Romania putea sa se descurce si fara Fondul Monetar International”. Dar, noua ne place sa credem ca pentru lucrurile care nu merg bine aproape intotdeauna altii sunt vinovati. Sentimentul este cu atat mai profund la nivelul politicienilor de la Putere atunci cand vine vorba de proasta guvernare. „FMI ne-a impus asta, noi n-am vrut, dar ne obliga acordurile semnate de fostii guvernanti”. Iar Puterea incearca sa inoculeze asta si populatiei. O populatie saracita. In mare parte saracita, in mare parte ignorata. Si care oricum a fost facuta sa creada ca Uniunea Europeana ne vrea pentru a fi doar o piata de desfacere a produselor lor. Ce se tot amesteca astia? Nu FMI conduce Romania, nu FMI stie cum stau lucrurile in tara asta? Nu trebuie sa decida altii pentru noi, nu FMI ne impune noua ce anume trebuie sa privatizam? Vor sa ne lase fara economie, vor sa ne distruga”. Si tot asa. Nu-i asa ca vi se par cunoscute aceste replici?
Si iar ma intorc si zic: ce tot cere FMI Guvernului? Pai cere sa nu mai amane la nesfarsit punerea in practica a unor masuri promise. Sa nu-i mai abureasca pe reprezentantii FMI si ai Bancii Mondiale cu angajamente pe care nu le respecta, asa cum face cu alegatorii, cei care l-au adus de fapt la Putere. Sa nu declare ceva la intalnirile cu FMI si altceva la televizor. Sa devina pur si simplu mai responsabil si mai eficient. Si asta e prea mult!
FMI cere prea mult
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...