Firmele lui Ioan Galiş şi Ioan Huluban au lucrat şi la Autostrada Transilvania, unde au creat mari probleme pentru că nu şi-au plătit angajaţii

imagine-articol0_49331

 

 

 

Firmele celor doi oameni de afaceri reţinuti vineri seara de DIICOT Sălaj – Ioan Huluban şi Ioan Galiş – au fost subcontractate de firma Bechtel pentru realizarea de lucrări la Autostrada Transilvania tronsonul Gilău – Turda, finalizat cu greu.
 Cele două firme – Eurocard 2000 şi Eurocard 2007 – au fost una din “bubele” lucrărilor. Nu şi-au plătit angajaţii, astfel că muncitorii au refuzat la un moment dat să mai continue lucrările la autostradă în zona localităţii Lita (judeţul Cluj).  
 Ziua de Cluj scria înainte de finalizarea tronsonului Gilău – Turda, pe portalul autostrada-transilvania.ro, că 56 de şoferi de camioane de la o societate subcontractoare a companiei Bechtel, care construieşte Autostrada Transilvania, au oprit lucrul supăraţi că nu şi-au mai primit salariile de trei luni. Oamenii au oprit camioanele în apropiere de localitatea clujeană Lita. Unul dintre şoferi a declarat că este angajat al societăţii Eurocard 2000 Zalău şi că, de trei luni, nu şi-a mai primit salariul.  
 “Este o bătaie de joc. Pe lângă faptul că lucrăm în nişte condiţii de mizerie, nu avem toalete şi locuri unde să ne spălăm, am ajuns să lucrăm şi pe gratis. De trei luni nu am mai primit niciun ban, dar sunt colegi care aşteaptă de mai mult timp stop_coloana decât mine. în plus, deşi ni s-a spus că avem contracte de muncă, atunci când am fost la spital, mi-am plătit din banii mei, pentru că am aflat că nici asigurat la sănătate nu sunt. În aceste condiţii, nu mai putem lucra”, spunea şoferul, citat e Ziua de Cluj. “Am oprit camioanele şi nu mai mergem nicăieri. Unii colegi au camioanele pline cu materiale pentru autostradă, alţii sunt cu camioanele goale, dar noi nu plecăm de aici până când şefii nu vin să stea de vorbă cu noi”, este citat un alt muncitor.  
 “Circulaţia în zonă nu a fost blocată, camioanele fiind oprite pe marginea drumului. Muncitorii angajaţi la societăţile Eurocard 2000 şi Eurocard 2007, ambele din Zalău, aşteptau ca la faţa locului să se deplaseze reprezentanţii societăţilor, pentru a discuta situaţia”, scria atunci Ziua de Cluj. Într-un final, situaţia s-a rezolvat cu mai multe intervenţii de la nivel înalt.