Primaria Municipiului Zalau a semnat la sfarsitul lunii iulie contractul de finantare pentru proiectul „Promovarea Festivalului Roman Zalau – Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice locale”, finantat de catre Uniunea Europeana pe axa de dezvoltare si promovare a turismului. Valoarea totala a proiectului este de un milion de lei, din care 800.000 de lei reprezinta finantare nerambursabila. Luni, in sedinta ordinara de Consiliu Local, consilierii au aprobat alocarea sumei de 40.000 de lei in contul proiectului, reprezentand cota parte de confinantare a Primariei si cheltuielile neeligibile in valoare de 25.000 de lei. Cu un milion de lei, Primaria Zalau va organiza doua editii de Festival Roman, evenimente culturale – sportive si stiintifice, vor fi realizate obiecte promotionale, un site de promovare, iar reprezentantii primariei vor participa la emisiuni TV cu profil turistic, precum si la targurile de turism din Bucuresti si Cluj. Concomitent cu aceste actiuni va fi comandat un studiu de impact al proiectului.
Zilele Zalaului vor fi organizate separat de Festivalul Roman
Festivalul Roman este evenimentul consacrat in Zalau, sarbatorit in aceeasi perioada cu Zilele Cetatii, si care in acest an a ajuns la a VII-a editie. Pentru ca foarte multi dintre zalauani nu percep acest festival ca si o sarbatoare distincta fata de Zilele Orasului, conducerea Primariei Zalau isi doreste ca pe viitor sa acorde o mai multa atentie acestui eveniment si sa-l organizeze separat de sarbatoare orasului.
Festival Roman cu bani europeni
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...