Viitorii părinţi trebuie să fie căsătoriţi de cel puţin doi ani, iar mama să aibă maxim 40 de ani.
De la 1 iunie, cuplurile infertile din Sălaj pot depune cereri pentru a beneficia de sprijin financiar pentru de fertilizare in vitro şi embrio-transfer, printr-un program naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii. 800 de cupluri vor putea beneficia gratuit de fertilizarea in vitro. Cei care doresc să intre in program trebuie să indeplinească următoarele condiţii: varsta femeii să fie intre 24-40 de ani, cel puţin un membru al cuplului trebuie să deţină cetăţenie romană, cu domiciliul stabil in Romania, cel puţin un membru al cuplului este obligat să deţină statutul de asigurat de cel puţin 24 luni, cuplul să fie stabil, căsătorit de cel puţin 2 ani, nici unul din membrii cuplului să nu aibă copil in viaţă, rezerva ovariană să fie in limitele normale probată de valoarea FSH sau AMH, cuplul să fie autolog (se exclude donarea de ovocite, de spermă sau de mamă surogat), indexul de masă corporală a femeii intre 20-30. Pentru fiecare cuplu se suportă o singură procedură de fertilizare in vitro, indiferent dacă a mai urmat sau nu o asemenea procedură.
Programul se va derula in Spitalul de Obstetrică Ginecologie „Panait Sarbu” (Maternitatea Giuleşti) şi Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Cluj – Napoca. Dosarul medical al cuplurilor se va depune in unul din cele două centre.
In cazul unui dosar aprobat, Ministerul Sănătăţii va efectua plata procedurii de fertilizare in vitro, in două etape. In prima fază, se va achita procedura in valoare de aproximativ 1200 de euro. In cazul in care procedura s-a finalizat cu o naştere, centrul va primi şi o bonificaţie de 300 de euro.