Parlamentul le interzice alesilor sa faca selectia din familie cand fac angajari in birourile din teritoriu.

Modificarile facute la Statutul parlamentarilor urmeaza sa prevada expres faptul ca este interzisa angajarea de catre senatori sau deputati a rudelor de pana la gradul al treilea la nivelul birourilor parlamentare, a anuntat secretarul general al Camerei Deputatilor. In mandatul precedent, 2008-2012, in judetul Salaj nu au fost angajate rudenii la nivelul birourilor parlamentare apartinand celor sase deputati si senatori. Cu toate acestea, cheltuielile cu personalul din birourile parlamentare sunt destul de ridicate, fiind de aproximativ 30.000 de lei pe luna. Potrivit informatiilor facute publice de catre Camera Deputatilor, in luna noiembrie a anului trecut, ultima luna pentru care sunt actualizate datele economice, cel mai mult a cheltuit cu angajatii deputatul Seres Denes – 5.448 de lei. Urmatorii in top sunt Lucian Bode, cu 5.366 de lei, si Mirel Talos, cu 5.143 de lei. Deputatul cel mai putin costisitor pentru bugetul de stat a fost Iuliu Nosa, care a cheltuit cu angajatii suma de 3.323 de lei. Diferenta mare intre Nosa si ceilalti trei colegi din Camera Deputatilor rezulta din faptul ca pesedistul a renuntat la unul dintre consilieri dupa alegerile locale din iunie 2012.
La nivelul Senatului, informatiile economice de pe luna octombrie 2012 releva faptul ca angajatii fostului senator Fekete Andras au costat bugetul de stat 5.638 de lei, iar cei ai senatorului Gheorghe Pop 5.292 de lei.

Parlamentarii decid luni daca intra in „criza”
Plenul celor doua Camere ale Parlamentului se va intruni luni pentru a modifica Statutul senatorilor si deputatilor, astfel incat sa poata fi operate economiile bugetare. Printre propunerile de economisire s-au numarat eliminarea cazarii la hotel a deputatilor, pentru care s-a platit in 2012 circa 8.000 de lei. Propunerea avansata miercuri a fost de a se elimina cazarea deputatilor la hotel, astfel incat acestia sa stea cu chirie, situatie in care s-ar face economii semnificative, intrucat pentru chiria unui deputat Camera achita 3.500-3.800 de lei. Nedecontarea carburantilor folositi la masinile deputatilor a reprezentat o alta propunere luata in calcul, aceasta fiind comasata cu propunerea ca alesii sa achite din banii lor contravaloarea intretinerii si reparatiilor masinilor. Aceste propuneri au fost avansate in conditiile in care legea nu permite taierea indemnizatiilor deputatilor.