Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a primit o propunere legislativa care vine in sprijinul producatorilor agricoli persoane fizice cu ferme de subzistenta. Concret, este vorba despre propunerea deputatului Luminita Adam , prin care fermierii care au culturile calamitate sa fie scutiti de la plata impozitelor agricole. Mai exact, deputatul doreste introducerea unui nou articol in Codul Fiscal, prin care persoanele fizice ale caror culturi au fost calamitate in proportie de peste 50 la suta in 2013, sa fie exceptate de la plata impozitului.
Desigur Executivul nu va vedea cu ochi buni acesta propunere, pentru simplul fapt ca diminueaza bugetul, dar exista adevarate drame in randul comunitatilor locale pentru ca grindina si inundatiile au distrus in totalitate culturi ale persoanelor fizice.
In judetul Salaj, calamitatile produse in intervalul mai-iunie au facut pagube de peste 2.984.000 lei. Potrivit inginerului Valentin Duca, din cadrul Directei Pentru Agricultura Salaj, in judet au fost afectate de inundatii si grindina 1.301 hectare de culturi agricole. Comunele cele mai pagubite sunt Pericei (648 hctare), Virsolt (315 hectare), Mesesenii de Jos (125 hectare), Hereclean (50 de hectare), Ileanda (35 de hectare), Bocsa (40 de hectare).
Legea in vigoare nu-i iarta, din pacate, pe acesti mici producatori agricoli napastuiti de soarta, obligandu-i sa plateasca impozit de 16 la suta pe norma de venit, care de fapt nu mai exista din cauza calamitatilor.
Fara impozit agricol pe culturile calamitate
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...