Putem afirma fara teama de a gresi ca nu exista domeniu de activitate in Romania, in care evaziunea fiscala sa nu-si fi bagat codita. Despre evaziunea fiscala din domeniul panificatiei s-a tot vorbit. S-a estimat ca ar ajunge la 80 la suta din valoarea productiei. Ieri, ministrul Agriculturii, Da-niel Constantin, a afirmat ca evaziunea fiscala din domeniul agriculturii este mai mare decat sprijinul financiar atras de Romania de la Uniunea Europeana pentru acest domeniu. Si asta creeaza probleme in domeniul agriculturii, creeaza probleme celor care sunt corecti si platesc taxele si impozitele catre stat. a€œPe zona de evaziune, e foarte greu sa estimezi in cifre absolute. Estimam in procente. La panificatie avem un procent de 80 la suta, la celelalte domenii am mai dat cifre pe care le-am gasit la statistica, dar si la Ministerul de Finante. Din pacate, este vorba de foarte multi bani. Nu as vrea sa ma hazardez, dar suficient de multi incat sa nu incasam la bugetul de stat, incat sa creeze probleme celor care sunt corecti, si sunt multi cei care sunt corecti pe piata si care isi platesc taxe si impozite in mod corect. Sigur ca asta creeaza o competitie neloiala si in final duce la insolventa, duce la falimentul anumitor societati. Mai mult decat atat, duce la pierderea locurilor de muncaa€, a afirmat ministrul Agriculturii. Ministerul Agriculturii estimeaza ca agricultura va atrage fonduri europene in cuantum de 2,8 miliarde de euro, fiind vorba despre plati directe sau de fonduri pentru dezvoltare rurala.
Evaziunea fiscala duce la pierderea locurilor de munca
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...