Ministerul Educatiei a dispus anularea evaluarilor inspectorilor scolari generali si a adjunctilor acestora, din cauza unor nereguli majore descoperite în organizarea procesului de evaluare. Verificarile facute de Corpul de Control al Ministerului Educatiei în perioada 20-23 februarie s-au concretizat intr-un raport din care reies inclusiv situatii aberante, unii inspectori obtinand mai mult de 100 de puncte din 100 posibile! A fost demarata si o cercetare disciplinara.
rn
Potrivit raportului Corpului de Control al ministerului Educatiei, s-a descoperit ca au fost folosite formulare de evaluare care nu se regasesc în ordinul de ministru ce reglementeaza procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014); din formularele utilizate în procesul de evaluare lipseste rubrica de autoevaluare sau evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizata în fapt de catre Comisia unica de evaluare.
Ministerul Educatiei a constatat ca punctajul a fost calculat gresit, persoana evaluata obtinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect, ceea ce a condus la mentinerea sau nu în functie a inspectorilor.
“n unele cazuri s-a ajuns la situatii absurde, în care punctajul acordat depaseste punctajul maxim de 100 de puncte.
În consecinta, ministerul Educatiei a dispus anularea evaluarii realizate asupra activitatii manageriale desfasurate de catre inspectorii scolari generali, inspectorii scolari generali adjuncti si directorii caselor corpului didactic, dar si efectuarea de cercetari asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii raspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.
Inspectorii generali, inspectorii generali adjuncti si directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluati anual. În temeiul acestor evaluari privind activitatea manageriala se acorda calificative, pe baza carora se decide mentinerea in functie, monitorizarea sau încetarea contractului de management.
rn
Cele patru fiice ale Evei de la sefia invatamantului, salajean, bine ancorate in politica judetului, aveau toate calificativul "FOARTE BINE"
rn
Conducerea Inspectoratului Scolar Salaj este asigurata de inspectorul general Maria Pop, sotia senatorului PSD, Gheorghe Pop. Inspectorul general adjunct Mioara Gudea, este sustinuta de ALDE, iar inspectorul general adjunct Kovacs Irina, fost candidat UDMR la alegerile locale din Zalau, a fost inlocuita de UDMR cu Dari Toma, fost consilier judetean UDMR. Director al Casei Corpului Didactic Salaj este Corina Fort, sotia administratorului public al Zalaului, Calin Fort, de la PSD.
Toate cele patru femei din conducerea invatamantului salajean raman fara calificativul "FOARTE BINE" obtinut la evaluarea activitatii lor manageriale în anul scolar 2016-2017. Nu vom sti niciodata pe ce au primit calificativul, pentru ca, ne spune Inspectoratul Scolar, fisele de evaluare sunt personale, nu pot fi facute publice.
"Doamna inspector scolar general Pop Maria, doamnele inspector scolar general adjunct Gudea Mioara si Kovacs Irina precum si doamna Fort Corina, director al Casei Corpului Didactic Salaj, au primit calificativul FOARTE BINE pentru activitatea depusa în anul scolar 2016-2017. Fisele de evaluare sunt personale, deci nu le veti gasi postate pe niciun site", ne-a comunicat purtatorul de cuvant al ISJ Salaj, Marcel Lucaciu.