Elev de la API arestat pentru trafic de canabis

S-a dus la tatal sau in Spania si si-a facut rost si de droguri
Procurorii DIICOT au retinut marti, 15 noiembrie, un elev de 18 ani al Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” pentru trafic de canabis.
Din detaliile primite de la Dan Bubuiug, procuror sef DIICOT Salaj, reiese ca elevul are unul din parinti (tatal – n.r.) in Spania si a fost in vizita la el. Acolo s-a inteles cu un cunoscut, caruia i-a dat suma de 100 euro, sa-i cumpere canabis.
Dupa ce s-a intors acasa, a primit un colet cu dulciuri in care se aflau si doua borcane care contineau canabis. Borcanele se folosesc pentru ca acopera foarte bine mirosul puternic de canabis. Coletul a venit din Spania cu o firma de transport persoane si bagaje.
La sfarsitul lunii trecute, elevul de 18 ani a inceput sa puna in vanzare canabisul unor prieteni apropiati, printre care se aflau si doi minori de 15, respectiv 17 ani.
Marti, 15 noiembrie, tanarul traficant de canabis a fost ridicat de procurori de la domiciliu, cu citatie de audiere, ocazie cu care a predat de bunavoie cantitatea de canabis ramasa si suma realizata din vanzare, adica 1.500 lei.
Procurorii au propus arestarea preventiva a tanarului pentru 30 de zile, insa instanta a respins propunerea si a decis luarea masurii de arest la domiciliu. Procurorii au contestat masura arestarii preventive si asteapta decizia judecatorului de la Curtea de Apel Cluj, a declarat pentru Graiul Salajului procurorul sef Dan Bubuiug.
Un alt zlauan, de 19 ani, a fost prins saptamana
trecuta in Dumbrava cu etnobotanice
Abia a trecut o saptamana de cand, pe data de 7 noiembrie, un tanar din Zalau de numai 19 ani a fost prins in Dumbrava in timp ce vindea etnobotanice. PolitIstii l-au prins in flagrant pe inserate, langa pasarela din Dumbrava, pe cand incerca sa vanda etnobotanice unui alt tanar de 21 de ani din Mal.
Procurorul sef al DIICOT Salaj, Dan Bubuiug, ne spune ca tanarul prins nu facea parte din grupul celor trimisi in judecata anul trecut pentru comercializarea si utilizarea drogurilor, dar se afla in vizorul anchetatorilor care aveau informatii despre preocuparile lui. De altfel, asupra sa s-au gasit trei plicuri cu etnobotanice, un altul fiind la tanarul din localitatea Mal. La perchezitiile de la domiciliul tanarului zalauan s-au mai gasit sase plicuri cu substante interzise.
Procurorul Bubuiug a mai precizat ca tanarul se aproviziona cu „marfa” din reteaua Cornis – Hendea, care apartin grupului destructurat de catre DIICOT anul trecut, dar si de la unii furnizori din Baia Mare.
Tanarul de 19 ani din Zalau a fost retinut de procurorii DIICOT Salaj pentru 24 de ore. La data de 8 noiembrie fost dus in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Cei din mafia drogurilor din Salaj sunt
inca liberi, la doi ani dupa ce au fost prinsi stop_coloana
Povestea drogurilor din Salaj a devenit mai evidenta odata cu destructurarea mafiei drogurilor din Salaj coordonata de zalauanul Hendea Vlad, in 2014. In data de 18 noiembrie din acelasi an, gruparea a fost destructurata. Procurorii DIICOT din Salaj au efectuat 27 de perchezitii domiciliare, au identificat aproximativ 80 de consumatori în randul tinerilor, multi minori, chiar si de 11 ani, si au retinut pentru arestare sapte persoane care faceau parte din grup, in total 18 suspecti. Tribunalul Salaj a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Hendea Vlad Mihai si Hendea Dan Marian (frati), Cornis Mariana si Cornis Mihai Florin (mama si fiu), Nagy Marton, Vasz Florin Bill, Dragos Marcel Nicolae.
Inculpatii vindeau unor tineri droguri de mare risc, ambalate în plicuri de 0,25 de grame, cu sume cuprinse între 30 si 50 de lei. Pe raza municipiului Zalau, plicul se vindea cu 30 de lei, iar la Jibou si Simleu Silvaniei cu 50 de lei. Liderii grupului cumparau gramul de drog cu 15 – 20 de lei sub forma de vrac, în cantitati cuprinse între 200 si 400 de grame, de la diferite persoane din Bucuresti si Craiova. Ingrijorator este faptul subliniat de procurori ca printre consumatori se aflau si copii cu varste cuprinse între 11 si 14 ani. La doi ani de zile de cand au fost prinsi, nici unul dintre membrii gruparii nu se afla dupa gratii cu condamnare definitiva.
Capul mafiei este judecat pentru ca a recidivat
in timp ce era in vizorul procurorilor
Pentru capul mafiei drogurilor din Salaj destructurata in 2014, Hendea Vlad, incepe judecata. Asta pentru ca a recidivat in timp ce era sub urmarire si cercetat, adica era in vizorul procurorilor.
Procurorii DIICOT de la Biroul Teritorial Salaj l-au trimis la inceputul lunii septembrie in judecata pe Hendea Vlad Mihai, capul grupului infractional identificat in 2014, compus din 18 persoane care comercializau droguri tinerilor din Zalau. Dosarul lui Hendea a fost judecat in camera preliminara, iar saptamana trecuta, pe 9 noiembrie, magistratii au hotarat sa trimita cauza pe fond. Magistratii au considerat ca toate probele procurorilor DIICOT sunt legale si bine intemeiate, iar acum va incepe judecarea lui Hendea Vlad Mihai. Cu toate ca era deja cercetat din 2014 pentru trafic de droguri, Hendea nu s-a cumintit si a fost prins in septembrie de procurori in timp ce primea bani de la unul dintre intermediari, dupa ce acesta reusise sa plaseze marfa. Procurorii au gasit asupra intermediarului cantitatea de 200 de grame de etnobotanice, pe care acesta urma sa le vanda in beneficiul lui Hendea. Actiunea s-a petrecut in jurul amiezii, in parcarea de la Penny din Zalau. Hendea Vlad Mihai a fost retinut pentru 24 de ore, iar a doua zi procurorii DIICOT au cerut arestarea preventiva, iar acum se afla dupa gratii. Procurorul Dan Bubuiug ne spunea ca in cauza este cercetat si un intermediar care participa la vanzarea de droguri. Cu acest intermediar, procurorii au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei.