Simbolul naţional a fost sfinţit, sărutat de autorităţi şi arborat in centrul municipiului Zalău.
Reprezentanţii Guvernului in Sălaj au organizat ieri dimineaţă pe platoul din faţa Prefecturii manifestările specifice Zilei Drapelului Naţional, sărbătoare marcată anual la data de 26 iunie. Tricolorul romanesc a fost sfinţit de un preot militar şi sărutat de către oficialităţi, după care a fost arborat pe catarg.
Cu acest prilej, Alexandru Vegh, prefectul judeţului Sălaj a rostit o alocuţiune in care a subliniat importanţa respectării simbolurilor naţionale. „Intrarea in Uniunea Europeană ne-a făcut să inţelegem mult mai bine că suntem in primul rand romani, şi mai apoi europeni. Gandindu-ne la sloganul Uniunii Europene «Unitate in diversitate» ar trebui să inţelegem că identitatea noastră peste hotare, in Europa şi chiar in intreaga lume, este de multe ori reprezentată tocmai de drapelul naţional. Se spune că inainte de a cere respectul altora, trebuie să te respecţi pe tine insuţi. De aceea, astăzi, mai mult ca oricand, trebuie să preţuim simbolurile naţionale, imnul şi drapelul tricolor, pentru că astfel ne preţuim in primul rand pe noi şi putem aştepta şi respectul celorlalţi”, a subliniat prefectul Vegh Alexandru.
Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea Gărzii de Onoare in acompaniamentul muzical al Fanfarei „Promenada” a Primăriei Zalău.
Şefii judeţului au sărutat drapelul
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...