Daca cineva ne-ar interzice sa arboram Drapelul tarii in zilele marcate de sarbatori nationale, poate ne-am „fura” dreptul de a-l avea in clandestinitate. Daca am fi obligati sa-l arboram, acasa, in aceleasi zile, am riposta, imediat, pretextand ca nu exista patriotism cu sila. Nu e nici una, nici alta. Suntem liberi sa avem, sau nu, in case, unul din simbolurile sfinte ale tarii. Suntem liberi sa-l purtam, cu noi, la o parada, de Ziua Nationala, ori de Ziua Unirii. Dar nu o facem. Si nu insiruim pretextele.
Sambata, 24 ianuarie, se implinesc 150 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca. Si ne-ar sta bine, ca altor tari, sa ne amintim de simbolurile noastre nationale.
P.S. Ieri, am intrebat, la Libraria Octavian Paler din Zalau, cate steaguri se vand pentru sarbatorile nationale. Ni s-a spus ca, in general, sunt cumparate de institutii, de romanii care pleaca peste granita sau de cei care participa la evenimente sportive. Cam atat. Oare cum ar arata orasul, blocurile si casele noastre impodobite cu Tricolorul romanesc? Suntem liberi macar sa ne imaginam!
Drapelul, un simbol uitat?
Articole
Președintele CCR: Turul 1 al alegerilor prezidențiale, validat
Curtea Constituțională a României a validat primul tur al alegerilor prezidențiale. Anunțul a fost făcut luni seara, de președintele CCR. Potrivit acestuia, după renumărarea tuturor voturilor, nu au fost constatate nereguli care ar fi putut influența rezultatul scrutinului, astfel că primul tur de la prezidențiale este declarat valid. În aceste împrejurări, mergem la vot în 8 decembrie, pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Cei doi candidați rămași în cursă sunt Elena Lasconi și Călin Georgescu. Reamintim că…
Mai mult...Cine ne reprezintă în Parlament în următorii 4 ani. Rezultate finale pe Sălaj
Sălăjenii și-au ales duminică, 1 Decembrie, cei șase parlamentari care vor reprezenta județul pentru următorii patru ani în Camera Deputaților și Senat. Numărul mare de partide, respectiv de liste de candidați, înscrise în competiția electorală a coagulat votul populației maghiare și a fragmentat votul în comunitățile majoritar românești. Prin urmare, UDMR s-a clasat pe primul loc atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. La Camera Deputaților, lista deschisă de Sereș Denes a obținut 24.822 de voturi…
Mai mult...