Mai multe cunostinte ma intreba, mai in gluma, mai in serios, cum imi voi petrece zilele dedicate dragostei. Nu le-am raspuns, dar le-am oferit o spranceana ridicata. Pentru mine Valentine’s Day e o sarbatoare imprumutata de la altii si adaugata aiurea la noi. Este o zi ca oricare altele. Nu am inteles niciodata de ce este nevoie de o zi anume in care sa-ti exprimi sentimentele la un „voltaj superior”, decat cel folosit in mod obisnuit, ori sa te lansezi in declaratii de drgoste. Iubirea este un dar al fiecaruia si ar trebui sarbatorita in fiecare secunda. Dragostea este cel mai frumos lucru din lume si asta ar trebui sa inteleaga si cei care au transformat zile precum Valentin’s Day in comert aducator de profit.
Excursii, mese romantice dedicate aceleiasi sarbatori, figurine de plus si turta dulce taiate in forma de inimioara sau iepurasi, flori si confetti, asta ne ofera toti cei ce cred ca dragostea este de vanzare. E adevarat ca romanilor le plac mult petrecerile, asa ca nu ne-am dat in laturi nici cand am imprumutat Valentine’s Day si nici de Halloween, de parca toate cele cateva zeci de sarbatori din calendarul ortodox nu ar fi fost suficiente. Parca la noi, la romani tot ce nu este al nostru este mai frumos. De o vreme incoace Valentine’s Day a fost sarbatorit cu mai mult fast decat sarbatoarea traditionala romaneasca inchinata iubirii, Dragobete.
Totusi iubirea este un sentiment unic ce trebuie impartasit in fiecare zi, nu doar atunci cand datele din calendar o cer, la comanda promotiilor cu inimioare. Altfel, parca suna a minciuna si incepi sa te gandesti de ce oare iubesti doar o zi pe an, la indemnul unui sfant? Daca unii dintre noi nu pot iubi decat indemnati de o data din calendar, atunci iubiti macar de doua ori pe an.Sa nu ma intrebati de ce multi dintre noi nu iubesc niciodata.
Dragoste cu sfinti si inimioare
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...