Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, ca va propune ca regiunile „sa aiba in denumire nume proprii”, respectiv regiunea Moldova, sustinand ca o denumire precum regiunea 3 Sud Muntenia nu i se pare oportuna, intrucat locuitorii din zona respectiva sunt munteni, nu „trei sud munteni”. Liviu Dragnea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca va propune ca regiunile sa nu aiba „denumiri numerotate”, ci sa contina nume proprii. „Vom veni cu propuneri concrete perioada urmatoare. Regiunea din nord-estul tarii se va numi regiunea Moldova. Vrem ca regiunile sa aiba in denumire nume proprii. Ce-i aia regiunea 3 Sud Muntenia? Cum se numesc locuitorii de acolo, „trei sud munteni?”, a afirmat vicepremierul Li-viu Dragnea. El a spus ca daca regiunile vor contine in denumire nume proprii, „se intareste foarte mult sentimentul de apartenenta la comunitate”. „O sa vedem la final si procedura prin care vor fi desemnati cei care conduc regiunea, daca vor fi numiti presedinti regionali sau guvernatori. Vom stabili si daca vor fi alesi in mod indirect eventual de catre consilierii locali sau daca se va face o conducere prin rotatie in cei doi-trei ani de tranzitie, pana la alegerile din 2016”, a afirmat Liviu Dragnea. El a mai spus ca este important ca in acest an sa fie infiintate regiunile, adaugand insa ca intregul proces al regionalizarii va dura cativa ani. „Termenul pentru infiintarea regiunilor inca din acest an nu este unul scurt. Tot timpul se va spune ca este prea scurt, pentru ca nu este usor sa treci la un nou sistem administrativ”, a mai spus vicepremierul Liviu Dragnea.
Dragnea vrea botezarea regiunilor
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...