Reprezentantii salajeni ai campaniei de prevenire a violentei domestice IFericirea in familie se invataI l-au avut ieri ca invitat la o dezbatere cu aceeasi tema pe doctorul Cristian Andrei, binecunoscutul psiholog in relatiile umane, cu precadere in cele familiale. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, cu un public pe trei sferturi elevi si foarte multe fiice ale Evei. De fapt, copiii si femeile reprezinta targetul principal al campaniei IFericirea in familie se invataI. Psihologul s-a transpus pentru cateva momente in mai multe ipostaze ale unui agresor, incercand prin aceasta sa le explice celor prezenti reactiile, Iuneori animaliceI, la care poate ajunge o persoana agresiva. De pilda, Cristian Andrei spune ca atunci cand barbatului i se pun in fata dovezi care nu-i sunt pe plac, devine fioros ca taurul in arena. Un alt aspect pe care l-a mentionat se refera la atitudinea oamenilor fata de violenta. Aceasta atitudine este relativa. IAdesea, in subconstientul lor, oamenii se ataseaza de dusmani in aceeasi masura in care se ataseaza de persoanele apropiateI, explica doctorul Cristian Andrei. si ca actiunea sa aiba efectul scontat, doctorul Andrei a interactionat cu publicul, adresandu-le intrebari, bineinteles, pe tema violentei domestice. Astfel, a creat o un mod de comunicare, deschis, fara multe retineri si cu un oarecare grad de sinceritate. La simpozionul care a durat mai bine de doua ore si-au facut prezenta si oficialitati locale.
Doctorul Cristian Andrei a venit la Zalau sa dea o palma violentei in familie
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...