Cu numai sapte angajati, Directia Judeteana pentru Tineret are nevoie de peste patru miliarde de lei vechi, bani pentru salarii si cheltuieli curente in anul 2010. Plus o investitie de trei miliarde in tabara de la Tusa. Totul, pentru o activitate care se rezuma la organizarea a patru tabere in tot anul.
Directia Judeteana pentru Tineret are nevoie anul acesta de peste patru miliarde de lei vechi ca sa functioneze, investeste alte trei miliarde si produce servicii de… un miliard.

Cu un buget de peste sapte miliarde de lei vechi pe anul 2010, Directia Judeteana pentru Tineret Salaj, organizeaza in acest an doar patru tabere, exclusiv in tabara de la Tusa, pentru fiecare anotimp al anului, si un concurs pentru ONG-uri. In afara judetului, pana in acest moment, exista oferta doar pentru litoral, venita din partea DJT Constanta, pentru sase serii de tabara la Eforie Sud si Mangalia, la pretul de 62 de lei de persoana pe noapte, la care se adauga si transportul pana la mare. O oferta nu prea grozava daca te gandesti ca pensiuni sau cabane turistice din Maramures, Felix si alte zone turistice atragatoare, apropiate judetului nostru, ofera o noapte de cazare la pretul de 70 de lei pe noapte pentru doua persoane; sa nu vorbim de ofertele venite din partea agentiilor de turism, cu excursii in afara tarii, la preturi mult mai mici si conditii incomparabil mai bune decat cele gasite la noi in tara.
Veniturile Directiei pentru Tineret provin din prestari de servicii si alte activitati, si sunt in cumul total de 117.207 de lei pe anul acesta. Veniturile sunt incasate in urma celor patru tabere organizate la Tusa. De Revelion, turistii au petrecut patru zile in tabara din Salaj, o alta serie a fost cazata in zilele de 1 si 2 mai. Pe perioada de vara vor fi doua serii de turisti de la Buzau si Constanta, iar ultima tabara va fi organizata in vacanta scolara din noiembrie. La capitolul cheltuieli, Directia a alocat pe acest an suma de 210.817 de lei pentru plata salariilor celor sapte angajati si 189.754 de lei pentru cheltuielile curente ale institutiei, de la benzina la mobilier si incalzire. De asemenea, Ministerul Tineretului si Sportului a aprobat pentru acest an suma de 3 miliarde de lei vechi pentru investitii in tabara de la Tusa, deoarece se doreste reabilitarea ei.
Cu alte cuvinte, directia din Salaj functioneaza cu peste patru miliarde de lei vechi, investeste trei miliarde si produce servicii la pretul pietei pentru cativa tineri. Eficienta?!
Desi nu au o relevanta foarte mare in sistemul institutiilor deconcentrate, directiile judetene pentru tineret nu reprezinta raul cel mai mare, din moment ce au un buget cat trei W.C.-uri publice ca cel din Zalau. Dar sunt un exemplu despre cum intelege statul sa faca treaba cu banii contribuabililor.