Incepand de sambata, 27 decembrie 2008, bancile nu mai pot modifica taxele sau comisioanele stabilite prin contractele nou incheiate, fara acordul clientului. Modificarea continutului clauzelor contractuale referitoare la costuri va fi transmisa consumatorilor cu cel putin 30 de zile, iar consumatorul are la dispozitie 15 zile de la primirea notificarii pentru a comunica acceptarea sau neacceptarea noilor conditii. Totodata, clientul poate rezilia contractul fara plata unor costuri suplimentare. Se interzice majorarea comisioanelor, taxelor, tarifelor, introducerea si perceperea de noi taxe sau comisioane care nu au fost mentionate in contract. Mai sunt interzise clauzele contractuale care dau dreptul furnizorului de servicii financiare sa modifice unilateral clauzele contractuale fara incheierea unui act aditional acceptat de consumator.
“A intrat in vigoare noua lege si suntem imputerniciti sa luam masuri in cazul nerespectarii acestor prevederi. Noile reguli se aplica pentru contractele nou incheiate, iar in cazul celor mai vechi se poate actiona in instanta. Daca situatia o va impune, vom aplica si amenzi. Acestea sunt cuprinse intre 5.000 si 50.000 lei, iar pentru practicile comerciale incorecte pot ajunge pana la 60.000 lei”, a declarat Dorina Rednic, inspectorul sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj. Eventualele reclamatii ale salajenilor nu vor fi trimise la Bucuresti, ci vor fi solutionate in cel mult 30 de zile de catre inspectorii OPC Salaj.
Din 27 decembrie, bancile nu mai pot face modificari in contracte
Articole
Comunicat de presă: Sprijin pentru actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a ADI ITI Țara Silvaniei
Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Țara Silvaniei”, domnul Dinu Iancu-Sălăjanu, a semnat, la data de 28 NOIERMBRIE 2024, Contractul de finanțare nr. 2057, în cadrul Programului Asistență Tehnică 2021-2027, Apel: Îmbunătățirea capacității de gestionare și implementare şi asigurarea transparenţei fondurilor FEDR, FC, FSE+, FTJ – Sprijin pentru elaborarea altor strategii ITI.Valoarea totală a contractului de finanțare pentru proiectul menționat mai sus, cod SMIS 334114, este de 1.147.820,00 lei, valoarea asistenței financiare nerambursabile fiind de 100% (604.289,27 lei…
Mai mult...Surse: Îngheață pensiile și salariile bugetarilor, la începutul lui 2025 / Se taie voucherele de vacanță?
Personalul bugetar va avea salariile înghețate în 2025, la nivelul celor din 2024, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pregătit de Guvern, obținut de Economedia.ro și analizat de graiulsalajului.ro. Sporurile sau contractele de plată cu ora sunt și acestea înghețate pentru anul viitor, conform documentului citat. De asemenea, voucherele de vacanță vor fi și ele sistate. „Cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de functie/indemnizatiilor de încadrare lunară precum și cuantumul indemnizatiile lunare pentru functiile de demnitate…
Mai mult...