Deputatul gălăţean Mihail Boldea urmează să fie adus in ţară in cursul zilei de azi şi va fi prezentat instanţei supreme, in vederea confirmării mandatului de arestare preventivă, informează DIICOT.
Boldea va fi adus cu o cursă KLM de la Amsterdam, care aterizează la Bucureşti la ora 13.00, o escortă a Poliţiei urmand să-l preia şi să-l ducă direct la Inalta Curte, unde i se va verifica identitatea şi i se vor intocmi formalităţile de incarcerare.
„Urmare a demersurilor autorităţilor judiciare naţionale, precum şi a altor instituţii cu responsabilităţi şi cu sprijinul autorităţilor din mai multe state, s-a procedat la punerea in executare a mandatului de arestare preventivă, emis la data de 22 martie 2012, de către Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Boldea Mihail”, precizează DIICOT.
Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, azi, recursul celor şase arestaţi in cazul deputatului gălăţean Mihail Boldea referitor la o fraudă de peste un milion de euro, dar şi al procurorilor DIICOT privind lăsarea in libertate a altor două persoane cercetate in acest dosar.
In 16 martie, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au admis propunerea DIICOT şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a şase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică şi Ştefan Lazăr. De asemenea, fostul subprefect de Galaţi Aura Luchiniuc şi avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdicţia de a părăsi localitatea.
Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), sunt date şi indicii rezonabile in legătură cu participaţia penală a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 – 2011, in obţinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzand situaţia juridică reală a acestora ori existenţei unor convenţii comerciale in ceea ce priveşte bunurile.