Nu am auzit niciodata un politician de pe plaiuri mioritice sa se opuna categoric unui proiect gen Rosia Montana, „afacerilor” din zonele naturale protejate sau mai nou exploatarii gazelor de sist printr-un proiect contestat si chiar interzis in mai toate locurile din lume. Cel mai des politicienii se eschiveaza, prefera sa nu comenteze sau incearca sa fie „diplomati”, desi nu este cazul, nici momentul. Spun asta pentru ca zilele trecute, noul ministru al Turismului, Cristian Petrescu a avut o intalnire cu reprezentantii unei companii care vor sa exploateze gaze de sist in Romania, inclusiv in Transilvania printr-o metoda contestata pretutindeni in lume. Specialistii americani, si nu numai, spun ca prin procedeul pe care aceasta firma il foloseste s-ar otravi panzele freatice din zonele unde se vor implementa astfel de proiecte. Nu stiu daca noul ministru a stiut despre „secretele” procedeelor pe care el le aproba, dar este clar ca a zambit frumos, ba mai mult nu a putut sa nu spuna nu, pentru ca nu este in structura interioara a politicienilor romani sa se opuna clar unor astfel de procedee paguboase. Nici macar „sa vedem” nu a spus, ci „suntem incantati ca firma dumneavoastra va investi in Romania”. Unde sunt consilierii care ar trebui sa infromeze si sa-l informeze pe ministru? Unde sunt specialistii si ce spun cei din opozitie? De ce nimeni nu spune nimic acum? Sau unde sunt consilierii ministrului, cei care ar trebui sa furnizeze exact cand trebuie informatiile? Sau pe ce limba ar trebui sa vorbeasca cei din societatea civila ca cineva sa-i auda? Sa speram ca aprobarea ministrului a fost doar una verbala si ca decizia finala nu va fi una paguboasa pentru Romania. Sa speram ca opozitia isi va spune textele si ca toate aceste proiecte defecte nu se vor mai afla pe lista de dezbateri nici acum si nici altadata.
Deschide ochii, domnule ministru!
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...