Deputatul Andreea Paul şi-a amintit ieri că a născut luni şi nu sambătă, aşa cum a scris recent pe Facebook

imagine-articol0_47579

 

 

 

Deputatul PNL Andreea Paul (fostă Vass) – foarte cunoscută sălăjenilor pentru că este din Bobota şi a fost activă politic multă vreme în judeţ – şi-a amintit ieri că a născut luni şi nu într-o zi de sâmbătă, aşa cum declara recent într-o postare pe Facebook. Acum două săptămâni spunea că a născut sâmbăta ca să nu piardă nici o zi de muncă şi argumenta astfel “sacrificiile” pe care le-a făcut de dragul carierei politice şi povestea cum şi-a programat naşterea în weekend pentru a nu lipsi de la serviciu. A stârnit multe reacţii atunci, de la ironii la acuzaţii serioase pentru cum vede ea evenimentul naşteri unui copil.
“Numai familia mea şi cu mine ştim câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică comunităţii. Pe fetiţa mea am născut-o sâmbătă, aşadar în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă”, scria Andreea Paul, într-o postare intitulată “Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!”
Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Andreea Paul a vrut să atragă atenţia asupra discriminării şi necesităţii de a promova egalitatea de şanse. Ca urmare a reacţiilor extreme de critice pe care le-a stârnit, a şters postarea de pe contul de Facebook.
“Aş vrea să clarific de la început un lucru, am născut luni, 12 iulie 2010. Cred însă că indiferent când au născut sau când nasc, dacă pot să o facă sau nu, femeile au dreptul de a participa la decizia stop_coloana publică cot la cot cu bărbaţii şi au dreptul să fie respectate la locul de muncă, mai ales că efortul lor este de zece ori mai mare decât în cazul colegilor de gen masculin”, a scris ieri pe Facebook deputatul PNL.

Războiul cu bărbaţii şi mentalitatea lor

Ea mai spune că “cea mai grea bătălie” pentru femei este împotriva discriminării de gen, în condiţiile în care România se află la jumătatea mediei mondiale în reprezentarea femeilor în Parlament, cu cele 11 la sută femei parlamentar faţă de o medie mondială de 22 la sută, în timp ce doar o cincime din echipele guvernamentale şi prezidenţiale sunt de gen feminin, deşi peste 55 la sută dintre absolvenţii de studii superioare în România sunt femei.
“Diferenţele de mentalitate între societăţile dezvoltate, unde femeile au şanse mult mai apropiate cu cele ale bărbaţilor, şi România maschează cam trei decenii de involuţie. Îmi doresc să pot spune că am încercat prin toate mijloacele să schimb lucrurile în bine şi să atrag atenţia că nu mai putem continua aşa”, mai scrie Andreea Paul.