Contribuabilii pot trimite in continuare declaratiile de venit catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) prin posta cu scrisori recomandate, insa pe propria cheltuiala, iar in administratiile fiscale se vor lua masuri pentru evitarea aglomeratiei in cazul depunerii direct la sediu. „Urmare a deciziei de a renunta la sistemul de trimitere/primire prin posta a declaratiilor de venit catre/de la contribuabilii – persoane fizice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala precizeaza ca pe toata perioada depunerii Formularului 200 se vor lua toate masurile necesare pentru evitarea aglomeratiei in administratiile financiare”, se arata intr-un comunicat al ANAF.
Agentia a anuntat, duminica, renuntarea la sistemul gratuit de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta, contribuabilii urmand sa depuna declaratia de venit in mod direct la administratia financiara de care apartin. Astfel, ANAF va economisi 5,33 milioane lei. O analiza demarata la inceputul acestui an de ANAF a relevat ca circa 70% din cele aproximativ 900.000 de persoane fizice care trebuia sa depuna declaratiile de venit pana la 15 mai 2008 s-au prezentat la sediile administratiilor financiare, desi au primit formularele personalizate prin posta. Contribuabilii fie au avut nevoie de asistenta pentru completarea formularului, fie au solicitat noi formulare, motivand ca cele pe care le-au primit prin posta au fost pierdute ori deteriorate.
Anul trecut, ANAF a produs 700.000 de formulare suplimentare, fapt care a generat costuri in plus. „Astfel, putem concluziona ca in 2008 sistemul de trimitere/primire prin posta a declaratiilor de venit a fost utilizat de circa 30% contribuabili – persoane fizice”, se precizeaza in comunicat. Formularele 200 pot fi depuse in perioada 30 martie – 15 mai.
Declaratiile de venit, si prin posta, pe cheltuiala contribuabilului
Articole
Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...Aproape 6 mii de hectare de teren cadastrate gratuit, în comuna Ip
Un număr de 10.462 de imobile cu o suprafață totală de 5.865 de hectare din comuna Ip au fost măsurate și urmează să fie intabulate gratuit pentru cetățeni. Reprezentanții OCPI Sălaj au participat vineri, 11 octombrie, împreună cu reprezentanții primăriei comunei IP și ai prestatorului S.C. Topoexim Expert S.R.L. la ședința privind publicarea documentelor tehnice ale cadastrului, ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de întreg UAT, în comuna Ip. Rezultatele lucrărilor de înregistrare…
Mai mult...