Premierul Emil Boc a anuntat ca Ministerul Finantelor a fost mandatat sa sustina la discutiile cu FMI mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, introducerea de la 1 octombrie a masurii neimpozitarii profitului reinvestit si introducerea de la 1 ianuarie a impozitului forfetar restrans pe domenii. Seful Guvernului a declarat, dupa sedinta coalitiei, ca Ministerul Finantelor a fost mandatat, alaturi de ministrii din echipa de negociere cu FMI, ca, in partea finala a discutiilor de luni sa sustina masurile necesare activitatii economice si mediului de afaceri, pentru mentinerea locurilor de munca.
Conform lui Boc, aceste masuri se refera se mentinerea cotei unice de impozitare la 16%, mentinerea TVA la acelasi nivel. Premierul a spus ca de la 1 octombrie va fi introdusa neimpozitarea profitului reinvestit. De asemenea, tot de la 1 octombrie vor fi majorate pensiile cu 2%, conform calendarului stabilit initial.
Boc a precizat ca, de la 1 ianurie, impozitul forfetar va fi restrans la domenii sau activitati specifice, decise de specialistii de la Ministerul Finantelor. Seful Guvernului a mentionat ca va continua procedura de rambursare transparenta a TVA.
Emil Boc a mai spus ca vor fi asigurate resursele financiare pentru infrastructura, pentru a asigura locuri de munca, concomitent cu resurse financiare suplimentare pentru finantarea proiectelor europene.
De la 1 ianuarie, impozitul forfetar va fi restrans pe domenii
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...