Cand eram mai mic si ma jucam cu puta-n cenusa ori sotron in curtea casei parintesti, imi doream sa devin ba medic, ba aviator, ba judecator. Ajungand la liceu ,visam sa scriu carti, sa editez ziare, ori sa regizez filme cu Sophia Loren. Nu mi-am pus niciodata in gand sa ajung sofer la Hidroelectrica! Om ma faceam. Spun toate astea pentru ca, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost date publicitatii cauzele care au dus la intrarea in insolventa a celebrei companii de stat Hidroelectrica. Conform verificarilor facute, principala cauza o constituie remuneratia acelora care s-au numarat printre fericitii angajati ai acestei societati. Iata acum despre ce a fost vorba. Pentru fiecare dintre ei: 30 de milioane de lei vechi – prima de vacanta, 21 de mililoane de lei deplasari la si de la serviciu, 13 milioane de lei diurne pentru delegatii 31 de milioane de lei – prime pentru vechime in munca. Un sofer a avut drept salariu brut in luna iunie a acestui an 9.900 de lei, iar salariul mediu brut pe angajat a fost de 1643 de euro. Sunt si alte exemple. Transgaz, Electrica, Posta Romana unde, spuneau gurile rele, trebuia sa dai spaga nu gluma ca sa fii acceptat la un „concurs” pentru postul de sofer ori femeie de serviciu. Cu siguranta, orice medic, profesor sau alt angajat la stat n-ar indrazni sa faca un calcul pentru a vedea cat sunt de umiliti fata de cei care au „muncit” la Hidroelectrica. Adica „baietii destepti”.
De eram sofer la Hidroelectrica…
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...