Dupa cum preciza, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, inspectorul scolar general Ioan Abrudan intentioneaza sa promoveze in scoli initiativa atragerii de fonduri structurale pentru investitii, dotari si formarea profesionala a cadrelor didactice. Admitand ca nu se poate pune, in acest moment, problema angajarii unor persoane specializate in acest domeniu, Abrudan a apreciat ca de scrierea de proiecte eligibile s-ar putea ocupa cadrele didactice care au facut cursuri in acest sens. „Desi, daca as avea putere de decizie, primul lucru pe care l-as face acum ar fi angajarea unor persoane pricepute in scrierea de proiecte, atat in scoli, cat si in primarii, ca sa nu ne mai tot plangem ca nu reusim sa absorbim fondurile europene” – a mai adaugat inspectorul scolar general.
Se depun dosarele pentru gradatiile de merit
Dascalii, fie ei titulari sau suplinitori, au, acum, posibilitatea de a-si rotunji veniturile cu un plus de 25% la salariul de baza. Pentru aceasta, ei trebuie sa depuna la Inspectoratul Scolar, pana in 13 februarie, un dosar din care sa reiasa ca au dat dovada de inovare didactica (?) si de performante in pregatirea elevilor, perioada de referinta pentru aceste performante fiind 17 ianuarie 2005 – 16 ianuarie 2009. Cei care vor face cel mai bine dovada acestor calitati vor beneficia, incepand cu 1 iulie, de gradatie de merit, ce se acorda pe o perioada de patru ani si reprezinta un spor egal cu 25% din salariul de baza. Dosarele dascalilor vor fi evaluate de inspectorii scolari de specialitate, lista cu punctajele obtinute dupa evaluare urmand sa fie afisate la avizierul Inspectoratului Scolar in 13 martie. Potrivit informatiilor primite de la purtatorul de cuvant al Inspectoratului, Dorina Ciutre, lista finala a celor care vor beneficia, in urmatorii patru ani, de gradatie de merit va fi cunoscuta abia la sfarsitul lunii mai, cand va fi elaborat in acest sens un ordin al ministrului Educatiei.
Olimpicii la fizica si chimie merg la nationale
Saptamana viitoare, cand toti copiii sunt in vacanta intersemestriala, 17 elevi salajeni vor continua sa studieze. Ei sunt cei care vor reprezenta judetul la faza nationala a olimpiadelor scolare de fizica si de chimie, programate in aceasta vacanta. Dupa cum ne-a informat Ioan Abrudan, faza nationala a celorlalte olimpiade va avea loc pe durata vacantei de Pasti, pana atunci urmand sa fie organizata selectia elevilor prin fazele judetene. Pana acum s-au desfasurat olimpiadele pe judet doar la limba si literatura romana, engleza, fizica si chimie.
De anul acesta, dascalii, pusi sa scrie proiecte
Articole
Președintele CCR: Turul 1 al alegerilor prezidențiale, validat
Curtea Constituțională a României a validat primul tur al alegerilor prezidențiale. Anunțul a fost făcut luni seara, de președintele CCR. Potrivit acestuia, după renumărarea tuturor voturilor, nu au fost constatate nereguli care ar fi putut influența rezultatul scrutinului, astfel că primul tur de la prezidențiale este declarat valid. În aceste împrejurări, mergem la vot în 8 decembrie, pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Cei doi candidați rămași în cursă sunt Elena Lasconi și Călin Georgescu. Reamintim că…
Mai mult...Cine ne reprezintă în Parlament în următorii 4 ani. Rezultate finale pe Sălaj
Sălăjenii și-au ales duminică, 1 Decembrie, cei șase parlamentari care vor reprezenta județul pentru următorii patru ani în Camera Deputaților și Senat. Numărul mare de partide, respectiv de liste de candidați, înscrise în competiția electorală a coagulat votul populației maghiare și a fragmentat votul în comunitățile majoritar românești. Prin urmare, UDMR s-a clasat pe primul loc atât la Camera Deputaților, cât și la Senat. La Camera Deputaților, lista deschisă de Sereș Denes a obținut 24.822 de voturi…
Mai mult...