„In fiecare zi, la ora 11.00, o femeie cu capul acoperit iese din Centrul de cazare si proceduri pentru solicitantii de azil. Merge sa-si ia copilul de la gradinita. Ea are doua fetite si este dintr-o tara in care teama reprezinta un mod de viata. Dragostea de mama, razboiul si persecutia au facut-o sa fuga cu copiii acolo unde a gasit siguranta. A ajuns in Romania si a solicitat o forma de protectie. A fost primita cu caldura si, cel mai important, i s-a daruit speranta unei vieti noi. A urmat programul de integrare si astazi ea simte ca face parte din societatea noastra, desi nu stia nimic despre Romania inainte sa ajunga aici.
Inspectoratul General pentru Imigrari a lansat in 2 decembrie campania „Daruieste bucurie! Poti fi primul care aduce sarbatoare in sufletele lor!”
Campania se desfasoara in perioada 2-23 decembrie si are ca scop strangerea de bunuri prin contributie benevola pentru persoanele solicitante de azil si refugiati din Romania, acestea fiind daruite in preajma sarbatorilor de iarna.
Puteti sa va alaturati cadrelor Inspectoratului General pentru Imigrari in demersul campaniei, fie cu un cadou cumparat, fie cu jucarii, rechizite, hainute sau orice alte articole folositoare pentru copii si adulti.
Va asteptam la sediul nostru din Zalau str. Tudor Vladimirescu nr 14. Pentru detalii suplimentare persoana de contact este Pavel Nicolae, tel. 0260602262”
„Daruieste bucurie!”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...