Din 12 octombrie, intra in vigoare noile prevederi din Codul Rutier, unele care sanctioneaza mult mai dur folosirea telefonului la volan. In acest context, Politia Romana revine pe Facebook cu mai multe sfaturi pentru soferi.
Multi soferi s-au aratat deranjati de aceste noi reguli si au spus ca exista cazuri in care folosirea telefonului la volan este necesara. Au oferit ca exemplu momentele in care folosesc navigatia sau cauta o adresa.
Politistii au publicat, ca raspuns, un mesaj in care ii invata pe soferi cum sa foloseasca navigatia dupa data de 12 octombrie.
Precizarile vin in contextul in care din 12 octombrie se interzice tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video. La ultimele postari despre interzicerea utilizarii telefonului mobil cand conduceti sau chiar tinerea in mana a dispozitivului, majoritatea dintre voi ati inteles ca nu mai aveti voie sa folositi nici navigatia…
Mesajul Politiei Romane:
"1. Uite ca se poate! Cum? Suport telefon pentru masina.
2. Pai nu am voie sa il butonez! Sofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate!
3. Si cand sunt singur in masina? Inainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta. Deci se poate?" – a fost mesajul Politiei Romane.
Cum vor folosi soferii navigatia incepand din 12 octombrie. Mesaj important de la Politia Romana
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...