Smartwatch-ul este mult mai mult decât un simplu accesoriu. Funcțiile sale inteligente de monitorizare cardiacă, optimizare activitate fizică și analiză în detaliu a stării tale de bine te ajută să ai un stil de viață sănătos, indiferent de model, de la apple watch 9 până la dispozitive mai avantajoase la preț.

Funcțiile sale inteligente de monitorizare cardiacă, optimizare activitate fizică și analiză în detaliu a stării tale de bine te ajută să ai un stil de viață sănătos, indiferent de model, de la apple watch 9 până la dispozitive mai avantajoase la preț.
La fel ca în cazul iphone 15 pro max sau orice alt model de telefon cu specificații avansate, și în cazul ceasurilor inteligente, durata de viață a bateriei este una dintre cele mai comune plângeri ale utilizatorilor. Suntem aici să te ajutăm cu o serie de sfaturi menite să te ajute să extinzi timpul dintre încărcări și să te bucuri de smartwatch-ul tău pentru cât mai mult timp.

  1. Ajustarea setărilor display-ului

Ecranul smartwatch-ului tău este unul dintre cei mai mari consumatori de energie. Dacă reduci nivelul luminozității, poți face economii semnificative de energie. Cele mai multe modele au deja setări automate de reglare a luminozității, însă o poți face și manual. Reducerea luminii, în special pentru perioadele în care nu folosești ceasul atât de mult, poate face minuni pentru conservarea bateriei. 

În cazul în care deții un model cu afișaj always-on, este important să știi că acesta epuizează bateria mult mai repede. Poți alege să-l dezactivezi sau să-l lași să funcționeze doar atunci când ridici mâna pentru a vizualiza informațiile de pe ecran.

  1. Limitează notificările

În afară de stresul suplimentar care poate veni la pachet cu un număr foarte mare de notificări, primirea constantă de mesaje de acest tip poate îți epuizează rapid bateria. Fii mai selectiv cu aplicațiile cărora le permiți să trimită push notifications și redu astfel consumul inutil de energie.

  1. Folosește mai des funcția Do not disturb

Dacă activezi modul Do not disturb atunci când te odihnești sau când iei parte la întâlniri față în față, împiedici aprinderea frecventă a ecranului și alertele pe bază de vibrații, care consumă, la rândul lor, energie prețioasă.

  1. Utilizează setarea de economisire a energiei

Cele mai multe dintre smartwatch-uri sunt dotate cu setarea de bază care are scopul de a prelungi durata de viață a bateriei. Aceasta reglează automat luminozitatea și dezactivează funcțiile mai puțin importante. Folosește această opțiune cât se poate de des, mai ales având în vedere că nu îți afectează prea mult experiența de utilizare. 

  1. Actualizează software-ul

Actualizările frecvente de software nu au doar rolul de a îmbunătăți performanța bateriei smartwatch-ului tău, ci și de a crește performanța generală. Pentru a beneficia de cele mai recente optimizări, este bine să te asiguri că smartwatch-ul tău rulează cea mai nouă versiune de firmware.

  1. Șterge aplicațiile sau funcțiile inutile

Aplicațiile care rulează pe fundalul smartwatch-ului consumă mai multe resurse decât ar trebui. Limitează numărul acestora și fă verificări periodice pentru a închide orice aplicație care nu îți mai este de folos.

Printre funcțiile care consumă mare parte din bateria ta se numără și serviciile de localizare. Dezactivează GPS-ul atunci când nu ai nevoie de el și lasă-l activ doar atunci când desfășori anumite activități precum antrenamentele care implică deplasare.

  1. Închide-ți periodic smartwatch-ul

Unele procese de fundal îți pot epuiza bateria. Nu uita să-ți închizi periodic dispozitivul sau să-l restartezi pentru a șterge fișiere temporare și a închide funcții pe care nu le mai folosești. Îți recomandăm să faci acest exercițiu cel puțin o dată pe săptămână.

  1. Încarcă-ți corect ceasul

Încearcă pe cât posibil să eviți supraîncărcarea smartwatch-ului, proces care poate duce în timp la degradarea bateriei. Cele mai multe dintre modelele mai noi oferă protecție împotriva supraîncărcării. Cu toate acestea, scoaterea ceasului de la încărcat înainte să ajungă la 100% rămâne în continuare o practică recomandată.

De asemenea, este extrem de important să folosești un încărcător omologat, de foarte bună calitate, la fiecare încărcare. Dacă nu este încărcătorul cu care a venit ceasul, alege un înlocuitor de la același producător. Folosirea unui încărcător de calitate îndoielnică poate dăuna grav întregului device.

Bateriile litiu-ion, cele mai întâlnite în cazul smartwatch-urilor, nu trebuie să ajungă la un nivel complet de încărcare și nici de descărcare. Îți recomandăm să efectuezi încărcări parțiale, între 20% și 80%, pentru o mai bună sănătate a bateriei. 

Prin aceste sfaturi simple dorim să te ajutăm cât se poate de mult să-ți păstrezi bateria smartwatch-ului în condiție bună pentru multă vreme, fără să-ți faci griji constant cu privire la reîncărcare. Prin respectarea acestui set de câteva reguli, vei putea observa în timp real impactul redus asupra bateriei tale, pentru ca tu să te bucuri de activitățile tale preferate fără întreruperi. Mai adăugăm că o baterie rezistentă, în condiție bună, face ca durata de viață a device-ului tău să crească, astfel că nu vei fi mai nevoit să investești atât de des în noi dispozitive.

(advertorial)