Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat, joi, in urma unor articole cu privire la eliberarea din arest a lui Gigi Becali, respectiv in legatura cu modul in care a fost repartizat dosarul la Tribunalul Bucuresti, unde cu doua voturi din trei s-a hotarat punerea in libertate a acuzatului. Biroul de presa al CSM a comunicat, pentru MEDIAFAX, ca va fi verificat modul in care s-a repartizat aleatoriu dosarul privind judecarea cererii de liberare conditionata sub control judiciar a lui Gigi Becali.
Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza ca asigura independenta magistratilor si este singurul garant al respectarii acestui principiu fundamental unui stat de drept. Tot joi, procurorul general Laura Codruta Kovesi a afirmat ca daca exista suspiciuni cu privire la eliberarea lui Gigi Becali din arest, doar procurorul de caz poate sa sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Intrebata de ce CSM nu face verificari cu privire la eliberarea lui Becali, in conditiile in care inspectori judiciari ai Consiliului fac cercetari, in urma sesizarii unei organizatii, in legatura cu arestarea finantatorului FC Steaua, Kovesi a spus ca o astfel de sesizare ar trebui sa provina de la procurorul de caz. „Aceasta sesizare ar trebui sa provina de la procurorul de caz sau de la procurorii care se ocupa de acest caz, in situatia in care au indicii de incalcare a Codului deontologic si a legilor de organizare judiciara. Nu pot sa fac eu o astfel de sesizare, sa ma substitui eu procurorului de caz”, a declarat Kovesi jurnalistilor, dupa sedinta CSM. Procurorul general al Romaniei este membru de drept al CSM.
CSM a fost sesizat de organizatia „Forta Civica”, dupa arestarea din 3 aprilie a lui Becali, reclamand nelegalitatile in incarcerarea finantatorului echipei Steaua. Becali a fost eliberat vineri, 17 aprilie.
CSM a decis declansarea unor verificari cu privire la eliberarea lui Gigi Becali
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...