Gradul de pozitivare al infecției cu Covid-19 este, în medie, de aproximativ 31 la sută. Asta înseamnă că din totalul testelor efectuate într-un interval de 24 de ore, RT-PCR și antigen, o treime indică prezența bolii.
Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat Covid-19, dar și pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane, precizează specialiștii.
Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, Direcția de Sănătate Publică sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.
De asemenea, e recomandat ca persoanele care manifestă simptome să evite deplasarea cu mijloace de transport în comun, pentru a merge la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea Covid-19.
Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare Covid-19 pentru a primi consultație și tratamentul necesar.
În situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv, apelați numărul unic de urgență 112.
Ministerul Sănătății transmite, încă o dată, faptul că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de Covid-19 și a deceselor.
De altfel, marea majoritate a pacienților care ajung să fie internați la ATI sunt persoane nevaccinate, situație valabilă și în cazul deceselor.
Alinutza pune macar sursa la “stire”…daca tot ai copiat minciunile astea…