Fundaţia „Corneliu Coposu”, filiala Sălaj, organizează in aceste zile o serie de manifestări de come-morare a „Seniorului”, de la a cărui naştere se implinesc, in 20 mai, 97 de ani. „La 97 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă-Zalău, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj, in colaborare cu Serviciul Judeţean Sălaj al Arhivelor Naţionale, Inspectora-tul Şcolar Sălaj şi Fundaţia Corneliu Coposu – Filiala Sălaj, organizează, joi, 19 mai 2011, orele 13.00, simpozionul ştiinţific «Viaţă politică in judeţul Sălaj. 130 de ani de la infiinţarea Partidului Naţional Roman». Lucrările simpozionului se vor desfăşura in sala «Porolissum» a Consiliului Judeţean Sălaj”, se arată intr-un comunicat de presă remis de către fundaţie. Pe data de 20 mai 2011, in cadrul Zilelor şcolii Corneliu Coposu din Zalău se va lansa lucrarea „Juni-orii sălăjeni ai Seniorului”, iar cercetătorul ştiinţific Marin Pop va prezenta o prelegere ştiinţifică cu tema „Opera scrisă a Seniorului”. Corneliu Coposu s-a născut la 20 mai 1914, la Bobota, Sălaj, şi a murit la 11 noiembrie 1995, la Bucureşti. Intre 1937 şi 1940 a activat ca secretar perso-nal al liderului ţărănist Iuliu Maniu. A fost inchis intre 1947 şi 1964, trecand prin mai multe inchisori din infernul concentraţionar comunist. După ieşirea din puşcărie a fost angajat ca muncitor necalificat la Intreprinderea de Construcţii-Montaj Bucureşti, atelierul de tamplărie mecanică. Intre 1990 şi 1995 a fost preşedin-tele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Demo-crat.
Corneliu Coposu este omagiat in Sălaj
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...