Cei mai fericiti copii din Europa locuiesc in Tarile de Jos, in timp ce romanii ocupa locul 25 intr-un clasament care vizeaza 29 de tari, potrivit unui studiu realizat de Universitatea britanica York. Studiul a fost realizat pe baza a 43 de criterii, printre care mortalitatea infantila, obezitatea, saracia si mediul inconjurator. Cele mai multe informatii care au stat la baza acestui studiu provin, in mare parte, din 2006, fiind intervievati tineri sub 19 ani. Potrivit rezultatelor, copiii din tarile nordice sunt, de asemenea, printre cei mai fericiti.
Suedia este pe locul doi in clasament, urmata de Norvegia, Islanda, Finlanda si Danemarca. Tarile scandinave, pe langa faptul ca au cel mai mic numar de decese de copii in urma accidentelor rutiere, au inregistrat cel mai mic scor si la capitolul „comportamente riscante” printre tineri (consum de alcool, fumat, etc.).
La mijlocul topului se regasesc Belgia (locul 14) si Franta (locul 15). Franta a inregistrat, de asemenea, un scor bun privind comportamentele riscante, dar a iesit pe locul 20 in materie de sanatate si pe 28 in ceea ce priveste relatiile minorilor cu familia si prietenii.
Datele au fost prelucrate de Grupul de actiune impotriva saraciei infantile (CPAG) care s-a concentrat pe analiza Marii Britanii (locul 24). Rezultatele slabe inregistrate de Regatul Unit s-ar datora numarului mare de familii in care niciun parinte nu lucreaza.
Copiii romani sunt printre cei mai nefericiti din Europa
Articole
APIA: Fermierii pot cere banii de motorină
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025, inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2024). Cererile se depun la APIA Sălaj de către administrator/ reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal…
Mai mult...Comisia Europeană a aprobat bani pentru fermierii români afectați de secetă. Cine primește banii
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat în valoare de două miliarde de lei (400 de milioane de euro) pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă. Vor primi sprijin financiar din acești bani producătorii agricoli care au fost afectaţi în mod direct de seceta severă din perioada septembrie 2023 – august 2024. Sumele sunt pentru culturi de grâu, triticale, orz, ovăz, rapiţă, floarea soarelui şi porumb. Pentru a beneficia de ajutoare financiare, producătorii agricoli trebuie…
Mai mult...