Anul acesta, cadrele didactice care vor sa dea examenul pentru definitivare in invatamant trebuie sa se pregateasca mai bine decat colegii care au sustinut examenul anii trecuti. Au nevoie de nota opt la proba scrisa de la examen, nu sapte cat era pana acum. Pentru a se putea inscrie la concurs, trebuie sa indeplineasca din start mai multe conditii: calificativul partial pentru anul in curs sa fie „bine” sau „foarte bine”, sa aiba cel putin media opt la inspectiile scolare si sa predea efectiv la catedra de cel putin un an de zile sau sa aiba ore de predare echivalente normei de un an. Ultima conditie este mai permisiva decat pana acum, lucru care face ca numarul cadrelor didactice inscrise anul acesta la examenul de definitivat sa fie dublu fata de anul trecut. 156 de candidati sunt anul acesta. Pana acum, era necesara o vechime de patru ani la catedra. Examenul consta in doua probe: practica si scrisa. Proba practica consta in sustinerea a cel putin doua inspectii speciale la clasa, iar la proba scrisa candidatul trebuie sa obtina minim nota opt pentru a-l promova. La nivel national, Salajul s-a prezentat bine anul trecut. Daca promovabilitatea la nivel national la fost de 62,23 la suta, in Salaj a fost de 64,38 la suta, insa anul trecut nota minima de promovare a fost sapte.
Conditii mai grele pentru obtinerea definitivatului
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...