Frumusetile Salajului asteapta sa fie descoperite de locuitorii judetului si nu numai.
Activitatea turistica constituie o coordonata esentiala pentru dezvoltarea localitatii Mirsid care dainuie pe vatra celui mai faimos oras roman de pe teritoriul nord-vestic al Romaniei, respectiv Porolissum.
Reprezentantii Primariei Mirsid anunta pe pagin oficiala a institutiei ca Centrul de informare si marketing turistic din localitate a fost realizat cu fonduri europene.
"Comuna Mirsid are potential turistic imens, mai ales ca la Moigrad exista unul dintre cele mai mari obiective turistice din Salaj: Complexul Arheologic Daco-Roman "Porolissum". Autoritatile locale pun mare accent pe turism, iar in 2014 au dat start constructiei unui centru de informare si marketing turistic, care s-a finalizat in 2016, cu bani de la Uniunea Europeana.
Valoarea totala a investitiei a fost de 200.000 euro – constructie cladire, plus dotari.
Acest centru are ca scop promovarea potentialului turistic din comuna si din imprejurimi. Fiind amplasat pe drumul national DN1H, de la acest centru, turistii care trec prin comuna, primesc primele informatii despre obiectivele si traseele turistice care pot fi vizitate.
Totodata, la Centrul de informare si marketing turistic se organizeaza activitati de promovare si pastrare a traditiilor locale, in incinta cladirii fiind amenajat si un muzeu etnografic.
Activitati organizate in cadrul Centrului de informare turistica Mirsid:
– martisoare cusute si pictate cu modele traditionale; pictatul oualor de Pasti; diferite evenimente patriotice la care participa elevi si cetateni – Hora Unirii, Ziua Nationala Romaniei etc; participare la diferite evenimente pe plan local si judetean – Hada-ti pe la noi, Ziua Mondiala a Turismului; promovarea producatorilor si a produselor din comuna; parteneri la evenimentul culinar "Gusturi vechi cu impact azi" organizat de membri clubului Impact Lego CNS Zalau.
Centrul de informare turistica din Mirsid este condus de directorul Ovidiu Bodea, care a pus mult suflet in amenajarea si functionarea acestui centru.
Directorul Ovidiu Bodea fiind pasionat si de pictura, a realizat cu titlu gratuit toate picturile de pe peretii centrului, dar si o frumoasa colectie de picturi pe panza, care poate fi admirata de turistii care calca preagul acestui centru.
De-a lungul timpului, in cei aproape 4 ani de cand centrul functioneaza, i-au calcat pragul mii de turisti din tara, dar si din strainatate. Un atuu pe care il are Centrul de informare turistica din Mirsid, este muzeul etnografic amenajat in incinta, care gazduieste costume traditionale locale, obiecte de uz casnic, picturi pe panza si icoane, obiecte din lut si multe alte obiecte traditonale de pe raza comunei Mirsid.
Datorita pasiunii pentru traditie si arta, directorul Ovidiu Bodea organizeaza pe langa activitatile curente, si excursii cu elevi si grupuri de turisti, vizitand frumusetile Salajului si ale Romaniei, oferindu-se a fi ghid pe toata durata excursiei la fiecare obiectiv turistic vizitat.
Ovidiu Bodea a fost viceprimar al comunei Mirsid timp de 8 ani, in mandatele 2008-2016, fiind un bun profesionist in administratie, perioada in care s-au realizat multe investitii in comuna. Iar din 2016 si pana in prezent Ovidiu Bodea este directorul Centrului de informare turistica Mirsid, avand o buna colaborare cu conducerea actuala Primariei si Consiliul Local Mirsid", transmit reprezentantii Primariei Mirsid.
Centrul de informare si marketing turistic din Mirsid invita salajenii sa descopere impreuna frumusetile Salajului.
Comuna Mirsid dainuie pe vatra faimosului Porolissum
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...