Complexul Arheologic ”Porolissum” va fi pus în valoare prin soluții moderne, inspirate din străinătate

O echipă multidisciplinară, cu vastă experiență în domeniu, alcătuită din topografi, peisagiști, restauratori, arheologi și arhitecți, unii dintre ei implicați în procesul de includere a frontierelor romane ale Daciei în Patrimoniul Mondial UNESCO – va lucra pentru a pune bazele unei dezvoltări armonioase și sustenabile a sitului arheologic de la Porolissum-Mograd.
Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, după ce ideile de dezvoltare ale Complexului au prins contur.
„Intrăm în linie dreaptă în ceea ce înseamnă dezvoltarea Complexului Arheologic Porolissum și transformarea lui într-un punct de referință cultural și turistic de talie mondială. Astăzi am avut o primă întâlnire cu specialiști din domeniu, pentru a discuta pe marginea demersurilor necesare în vederea accesării de fonduri naționale și europene, astfel încât să punem în valoare acest sit excepțional”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Așa cum se precizează în informarea administrației județene, dorința este ca patrimoniul istoric să fie protejat și pus în valoare prin soluții moderne.
„Ne dorim ca patrimoniul istoric să fie protejat și pus în valoare prin soluții moderne, inspirate din proiecte similare implementare în străinătate, integrate în peisajul mirific al Munților Meseș, care să îmbine cercetarea științifică riguroasă cu oportunități atractive pentru turiști și pasionații de istorie. Porolissum este un obiectiv turistic de importanță județeană, regională și națională, un simbol al trecutului ce merită să fie redescoperit și apreciat la adevărata sa valoare”, a mai spus președintele CJ Sălaj.