Un sălăjean de 34 de ani din comuna Dobrin s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.
Duminică, 9 mai, acesta a fost prins în trafic, deși avea dreptul de a conduce suspendat, aflându-se și sub influența băuturilor alcoolice. La recoltarea de probe biologice, a rezultat o alcoolemie în sânge de 2,79 g/l la prima probă și de 2,65 g/l la a doua probă.
Organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Zalău -Biroul Rutier au dispus reținerea lui ȘCB pentru 24 de ore, iar în 10 mai procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au cerut arestarea preventivă a tânărului. Pe numele său, instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
“La data de 9 mai, ora 17:15, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului, pe raza municipiului Zalău, au fost solicitați de către colegii lor de la Biroul de Ordine Publică pentru a se deplasa pe strada Cimitirului, întrucât au depistat un şofer, din comuna Dobrin, care circula cu maşina, deşi dreptul de a conduce era suspendat. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au testat pe şofer cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv. Acesta avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spun reprezentanții IPJ Sălaj.
Potrivit procurorilor sălăjeni, inculpatul ȘCB a mai fost condamnat în 2019 la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de 2 ani, pentru că s-a sustras de la recoltarea de probe biologice, hotărârea instanței fiind definitivă.
În plus, inculpatul mai este cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou și a mai fost trimis în judecată pentru infracțiuni similare, dosarul aflându-se în etapa camerei preliminare la Judecătoria Zalău.
Procurorii sălăjeni precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței este o etapă a procesului penal reglemetată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.