Dupa ce s-a facut atata tam-tam, mult disputatele camere agricole au intrat intr-un con de umbra. La fel si legea care ar fi trebuit sa reglementeze infiintarea lor. Alegerile membrilor camerelor agricole s-au facut deja in 14 judete, printre care si Salajul, si ele vor continua, sustine secretarul de stat in Minsterul Agriculturii Daniel Botanoiu, pentru ca agricultorii au la dispozitie un an pentru a-si alege conducerea si componenta camerelor. Legea camerelor agricole, dupa ce a fost modificata de vreo cinci ori, acum se afla sub o formula suspendata, ca de alfel mai multe legi. Ingrijorator este faptul ca viitoarele camere agricole nu au nici pana acum un statut. Cat despre atributiile lor, e o bajbaiala totala. Se stie doar ca membrii camerelor agricole vor avea prioritate la accesarea fondurilor europene si se mai stie ca in cadrul acestor entitatI se vor organiza cursuri de pregatire a fermierilor. Totul este foarte vag. Cursuri profesionale organizeaza la ora actuala si Oficiul de Consultanta Agricola, de pe langa Consiliul Judetean, stop_coloanace-i drept contra cost. Si proiecte intocmeste Oficiul, tot contra cost. Numai ca Oficiul de Consultanta Agricola este finantat in proportie de 80 de suta din bugetul Consiuliului Judetean, pe cand camere agricole se autofinanteaza. Daca statul da bani pentru camerele agricole, acestea nu mai pot fi unitatI private, pentru ca statul va vrea sa aiba si influenta, sa si urmareasca ce se intampla cu banii, si nu numai. Secretarul de stat a aratat ca ministerul asteapta sa se finalizeze alegerile in toate judetele pentru a incepe un dialog eficient cu reprezentantii acestora. Ce va fi, vom trai si vom vedea!
Chinurile facerii Camerei Agricole
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...