Discutam recent cu un amic si am ramas surprins auzindu-l ca, oricat ar incerca, nu are cum sa stimeze un parlamentar, oricare ar fi el. Chiar daca e un baiat bun in viata de zi cu zi, chiar daca mai trece prin teritoriu sa discute cu oamenii, chiar daca nu a furat ca nesimtitul, el tot parlamentar ramane. Adica este „unul de-al lor”. Parlamentarii raman fara doar si poate cea mai injurata specie de bugetari. In 23 de ani, ei au reusit sa fie antipatizati de aproape toti romanii. Nimeni nu-i are la suflet pe parlamentari, indiferent ca el, romanul, are idei de stanga sau de dreapta. In 2010, cand s-au facut reduceri de salarii la bugetari, ati auzit vreun parlamentar sa spuna ca accepta sa i se taie si lui 25 la suta din indemnizatie? Nu! Daca nu din indemnizatie, atunci macar din sumele forfetare, adica din banii alocati de Parlament pentru benzina, telefoane mobile, cazare, cheltuieli cu biroul din teritoriu, deplasari in strainatate. Si iar Nu! Se pare ca nesimtirea s-a acutizat. S-a spus ca in loc de 75 de milioane de lei vechi lunar, parlamentarilor sa li se acorde doar 40 de milioane pentru cazare. Faza este ca, dupa cum deja ati aflat, toti parlamentarii fac scandal ca ei nu vor sa plece sa stea cu gazda prin Bucuresti, desi li se acorda in jur de 900 de euro lunar pentru chirie. Si de aici a pornit un intreg sacndal cu amenintari, cu presiuni, cu tot tacamul. Amicul meu imi spunea ca el va propune ca parlamentarilor care nu vor sa renunte sa stea la hotel si fac galagie sa li se dea mai multi bani pentru chirie, sa le fie confiscate amantele si impartite in mod egal poporului. Iar de intretinerea acestor amante ajunse acum in mana poporului sa se ocupe, desigur, tot parlamentarii. Nu de alta, dar am vazut cu totii ce conturi dolofane au in banci.
Cea mai injurata „specie”
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...