Candidatul aliantei USR-PLUS, Dan Barna, dupa ce a ratat intrarea in turul doi al alegerile prezidentiale si a pierdut 800.000 de voturi, a vorbit luni seara, 11 noiembrie 2019, de o fuziune intre USR si PLUS. In emisiunea lui Prelipceanu, Dan Barna a declarat ca subiectul unei fuziuni între USR-PLUS a fost pe masa înca de la formarea aliantei politice între cele doua partide.
rn
Cristian Viasu, presedinte USR Salaj "nu este un subiect nou"
rn
Referitor la o probabila fuziune presedintele USR Salaj, Cristian Viasu ne-a declarat "fuziunea USR Plus nu este un subiect nou . Înca dinainte de alegerilor europarlamentare au existat discutii in acest sens. Este una din variantele de colaborare care ar putea exista între cele doua formatiuni politice. Viasu prin ce ne-a declarat confirma cele spuse de Dan Barna ca exista discutii in acest sens al unei fuziuni intre USR si PLUS.
rn
Florin Iordache, presedinte PLUS Salaj "suntem doua partide care se adreseaza exact aceluiasi electorat"
rn
De cealalta parte, Florin Iordache ne-a spus referitor la aceasta fuziune: "Inca dinainte de alegerile europarlamentare s-a pus problema modului de colaborare dintre cele doua partide, si anume: fuziune sau alianta. Sunt multe aspecte care trebuie luate in calcul, incepand cu cele juridice, logistice, financiare sau umane astfel incat cele doua partide sa functioneze la nivel maxim si colaborarea sa fie la fel. Intrucat toate aceste lucruri se intampla intr-o perioada de timp foarte scurta, cu 4 runde de alegeri in aproximativ un an si jumatate, orice problema de natura juridica ne poate conduce la imposibilitatea participarii in alegeri.
Am vazut cu totii aceste probleme la incercarea de infiintare a partidului Miscarea Romania Impreuna sau la inregistrarea Aliantei USR PLUS pentru alegerile europarlamentare.
Si acum ne aflam in aceeasi situatie, sub presiunea timpului, cu 6 luni inainte de alegerile locale si apoi alte 6 pana la cele parlamentare, iar cel mai important este sa obtinem cat mai multe pozitii de primari, consilieri locali iar apoi parlamentari, pentru a putea castiga putere de decizie in administratia locala si nationala.
In aceste zile, conducerile nationale ale celor doua partide discuta toate aceste aspecte, se iau in considerare partile evident pozitive si cele potential creatoare de probleme, iar impreuna vor decide modul in care vom merge mai departe in anul urmator."