Deși nimeni nu poate nega că un aragaz de bucătărie electric neted este mai elegant decât tipul tradițional cu bobine, acesta are nevoie de mai multă grijă, pentru a preveni decolorarea și zgârierea. Curățarea regulată este, de asemenea, diferită de modul în care ați curăța un aragaz de bucătărie în stil mai vechi. Și persoana responsabilă trebuie să fie proactivă în curățarea și îngrijirea sa, pentru a menține acest stil de aragaz.

Iată o listă de lucruri de evitat, dacă aveți un aragaz electric independent sau încorporat. Deși nu există nicio garanție că aceste sfaturi vă vor proteja aragazul, acestea vă vor ajuta considerabil. Și curățarea regulată a acestuia va contribui, de asemenea, la păstrarea aspectului neted și curat de care v-ați îndrăgostit, atunci când v-ați cumpărat plita sau aragazul de gatit.

  • Nu utilizați vase din fontă pe o plită de bucătărie sau pe o suprafață netedă. Fundul vaselor din fontă este de obicei foarte aspru, iar orice mișcare a oalei pe plită poate lăsa zgârieturi.
  • Alte vase care pot zgâria sticla sunt ceramica și gresia care au baze neterminate, aspre. Păstrați-le, în schimb, ca vase de copt.
  • Nu sunt recomandate tigăile cu fundul rotunjit. Tigăile care stau plate pe suprafața de gătit vor avea o performanță mai bună atunci când vine vorba de distribuirea uniformă a căldurii. De asemenea, vor fi mai stabile. Același lucru este valabil și pentru tigăile grătar cu margini rotunjite; unele tind să se balanseze, iar căldura nu se distribuie corect.
  • Nu folosiți niciodată detergenți abrazivi sau bureți metalici care pot zgâria; în schimb, utilizați un burete moale sau o cârpă și soluții de curățare cremă, făcute pentru suprafețe din ceramică sau sticlă.
  • Evitați să trageți oale grele pe suprafața de gătit; mai degrabă ridicați și transferați în altă zonă a suprafeței, pentru a reduce riscul de zgâriere.
  • Păstrați fundul tigăilor și oalelor foarte curat. O acumulare de grăsime pe fundul cratiței poate lăsa inele cu aspect de aluminiu sau poate provoca urme pe suprafața de gătit. Uneori, acestea pot fi îndepărtate cu un curățător de plită, dar sunt adesea foarte greu de curățat.
  • Când fierbeți sau gătiți cu substanțe zaharate, aveți grijă să nu le vărsați pe un suprafața de bucătărie netedă. O substanță de zahăr poate decolora suprafața de bucătărie, lăsând zone gălbui imposibil de îndepărtat. Acest lucru se observă mai mult pe blaturile de culoare albă sau gri deschis. Curățați rapid aceste deversări.
  • Nu stați niciodată deasupra (pentru a atinge înălțimea tavanului) și nu așezați nimic prea greu pe o suprafață de gătit netedă, chiar și temporar. Geamul poate părea să mențină greutatea pentru moment, până când suprafața de gătit este încălzită, moment în care s-ar putea crăpa sau sparge atunci când geamul sau ceramica se extinde.
  • Evitați să puneți ustensilele de amestecat pe un suprafața caldă, în timp ce gătiți. Alimentele de pe aceste ustensile pot marca sau arde suprafața de bucătărie, lăsând o mizerie care are nevoie de mai mult timp pentru a curăța.
  • Nu puneți vase de sticlă fierbinți (din cuptor) să se răcească pe o suprafață de gătit netedă. Vesela de copt din sticlă trebuie așezată pe un prosop uscat pe o suprafață, pentru a se răci.

Deși este posibil să trebuiască să o curățați mai des și să fiți atenți la ceea ce faceți pe o suprafață de gătit electrică netedă, vă veți bucura de noua dvs. bucătărie, iar îngrijirea suplimentară merită.