Premierului si supusilor sai din Guvern li se cer explicatii in legatura cu „bulibaseala” cifrelor raportate ca venituri la buget si care, desi ar fi fost suficiente, nu au condus la majorarea salariilor bugetarilor sau la reducerea constributiilor la bugetul asigurarilor de sanatate. Nu opozitia cere explicatii, dupa cum ne-am fi asteptat, ci oameni din tabara puterii. Teodor Stolojan cel bolnav, care s-a retras din cursa pentru prezidentiale si i-a facut loc lui Basescu, aflat acum in postura de europarlamentar, a concluzionat recent ca cifrele raportate de Ministerul de Finante „nu sunt in regula”. „Ministerul de Finante trebuie sa iasa sa spuna ce este cu aceasta bulibaseala de cifre. Undeva cifrele nu sunt in regula, fie pe partea de produs intern brut, fie pe partea de venituri ale bugetului”, spune Stolojan. Europarlamentarul facea referire la faptul ca finantistii din Guvern se lauda cu un Produs Intern Brut (PIB) mai mare cu peste sapte miliarde de euro, dar tot ei spun ca veniturile bugetare au fost mai mici cu aproximativ 220 de milioane de euro decat cele prevazute initial. Unde-s banii? Sau cum se face ca PIB-ul estimat este mai mare, dar veniturile mult mai mici? Specialistii spun ca ar exista doua variante – statul a pierdut in batalia cu evaziunea fiscala o gramada de bani ori Ministerul Finantelor a gresit cifrele legate de bugetul pe anul trecut, de cresterea Produsului Intern Brut sau veniturile colectate in vistieria statului. Nu stim ce-i cu bulibaseala, dar e mare bulibaseala.
Ce-i cu bulibaseala asta?
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...