Amendarea Dianei Șoșoacă, senator ales în 2020 să-i reprezinte pe români în Parlament și care are sarcina de a legifera pentru binele țării, a scos la suprafață o realitate pe care nu mulți vor să o admită: polițiștii ar avea nevoie de spor de suprasolicitare neuropsihică și de tratament juridic egal.

Este concluzia pusă pe tapet de Sindicatul Europol, după comportamentul politicianului Șoșoacă cu polițiștii care au oprit-o în trafic și i-au aplicat amendă pentru că a condus cu 110 km/ h.

”Când va mai întreba cineva de ce trebuie polițiștii să primească spor de suprasolicitare neuropsihică, dați <play> la clipul cu Șoșoacă, filmat în momentul în care este depistată că încalcă regimul legal de viteză. Dincolo de ridicolul situației și de <lecțiile juridice> date de Șoșoacă, cu <ia uite, a scris peste linia trasă… e fals>, e important să vorbim din nou despre inegalitatea raporturilor juridice dintre polițist și cel care îl jignește.

Astăzi, dacă un cetățean înjură un polițist, fapta este considerată contravenție și poate fi sancționată cu amendă între 200 – 1000 lei, dar dacă un polițist rostește exact aceleași expresii jignitoare, este faptă penală de <purtare abuzivă> și se pedepsește cu închisoare între 1 – 6 luni.

Felicitări colegilor pentru remarcabila stăpânire de sine și pentru că au demonstrat încă o dată că aplică legea independent de poziția socială, profesie sau de cât de tare zbiară”, spun sindicaliștii.

Conform specialiștilor în domeniu, susține Europol, în România există peste 500.000 de cetățeni care suferă de diferite tulburări psihologice, fără a fi diagnosticați și fără a beneficia de tratament adecvat.